keresztény értelmiségiek

2017.09.19. 21:02

Hiánypótló szerepet tölt be a balatonfüredi egyesület

Idén augusztusban a Kereszténydemokrata Néppárt égisze alatt tizenöt fővel megalakult a Balatonfüredi Értelmiségiek Keresztény Egyesülete.

Szendi Péter

Czétényi Balázs: Több előadást is szervez az egyesület ősszel Fotó: Szendi Péter

– A Kereszténydemokrata Néppárthoz négy évvel ezelőtt csatlakoztam. A jelen-legi palettán ez az a párt, amely azt a politikai gon- dolkodást képviseli, amelyet mindig is vallottam. Több mint két éve vagyok a balatonfüredi KDNP elnöke. Ez alatt az idő alatt a szervezet megfiatalodott, taglétszámunk bővült. Most létrehoztuk a Balatonfüredi Értelmiségiek Keresztény Egyesületét – mondta el lapunknak Czétényi Balázs, a balatonfüredi KDNP elnöke.

Czétényi Balázs: Több előadást is szervez az egyesület ősszel Fotó: Szendi Péter

Az egyesület nem kíván politizálni, csupán a keresztény értékrendet szeretné képviselni, melyre nagy igény van hazánkban. Czétényi Balázs szerint Európában és Magyarországon a keresztény gyökerek eléggé fellazultak, közösségek szűntek meg. Az egyesület elsősorban kulturális és karitatív rendezvények szervezésével kíván foglalkozni. Az első előadásukon, október közepén Maróth Miklós Széchenyi-díjas akadémikus iszlámszakértőként fejti ki a véleményét az Európába beáramló muszlimokról, novemberben pedig Lentner Csaba közgazdász tart majd előadást.

A karitatív mozgalmukba keresztény érzelmű vállalkozókat vonnának be. A helyi katolikus, református és evangélikus egyházközösségek is teljes mellszélességgel kiállnak az egyesület mellett. Aki szeretne belépni a Balaton- füredi Értelmiségiek Keresztény Egyesületébe, a világhálón megtalálja őket. Várják azok jelentkezését, akik nemzeti és keresztény érzelmeket vallanak.

– Az elmúlt évek politikai környezete nagyon keményen indokolja szerte a világban és azon belül Magyarországon is, hogy a keresztény identitás megerősödjön. Az egyházakkal karöltve és velük együttműködve próbáljuk az egyesületünket minél elfogadottabbá, ismertebbé és munkáját tekintve hatásosabbá tenni – zárta gondolatait Czétényi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában