manufaktúra

2017.09.21. 19:19

Veszprém megyében található az ország legszebb kistermelői családi birtoka

Az Év Agrárembere díj szervezői idén meghirdették a Magyarország legszebb birtoka versenyt is. A Tekeresvölgyi Manufaktúrát a kistermelői családi birtokok között a legszebbnek választották az országban.

Molnár Sándor

Első alkalommal adták át a Magyarország legszebb birtoka díjat. A versenyre mintegy 50 birtokot jelöltek hat kategóriában, majd egy 18 fős szakmai zsűri választotta ki kategóriánként a három továbbjutót. Közülük kerültek ki a kategóriák győztesei. A Kistermelői családi birtok kategóriában a nemesvámosi Tekeresvölgyi Birtok végzett az élen.

Kovács Csaba, Kovács Zsófia és Kovácsné Szabó Hajnalka már itthon, a birtokon a díjakkal Fotó: Molnár Sándor

Kovács Zsófia, a manufaktúra egyik tulajdonosa nagyon boldog az elismerés miatt. – Az elmúlt 15 évünk munkája látszik megtérülni ebben a díjban, amihez nemcsak a család tett hozzá, hanem mindenki, aki részt vett bármilyen formában is a birtok felépítésében, rendben tartásában. Egy-egy söprés is nagyon sokat számít, ha összességében nézzük ezt a dolgot. A gálaesten levetítették a birtokok kisfilmjeit és bármelyik joggal érdemelte volna ki a díjat. Nem is számítottunk az első helyezésre – meséli örömmel Kovács Zsófia.

A hír gyorsan terjedt, többek között a közösségi portálon is. Nagyon sok gratulációt kaptak, és jólesik a családnak, hogy mások is őszintén együtt tudnak örülni velük.

A velencei gálaesten megválasztották az abszolút győztest, amely idén Magyarország legszebb birtoka lett. Az elismerést a Bács-Kiskun megyei Somodi Ferenc kapta meg, aki 30 hektáros gyümölcsültetvényen gazdálkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában