segítettek a döntésben

2017.10.21. 08:00

Pályaválasztási kiállítást szerveztek a fiataloknak

Pályaválasztási kiállítást szervezett a Veszprém Megyei Kormányhivatal a fiatalok képzési, illetve elhelyezkedési esélyeinek növelése érdekében Pápán.

Polgár Bettina

A résztvevők bepillantást nyerhettek a különféle képzésekbe Fotó: Polgár Bettina

A rendezvénynek a pápai Városi Sportcsarnok adott otthont, ahol Feketéné Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, a pályaválasztás életünk egyik fontos döntése, mely meghatározza a jövőnket. – A kiállítás célja, hogy hasznos információkkal segítse a pályaválasztás előtt álló diákokat – emelte ki.

Hasznos információk cseréltek gazdát

- A rendezvény keretében a fiatalok megismerhették a középfokú tanintézmények képzési kínálatát, információkat kaphattak a gyakorlati képzések feltételiről, valamint különféle bemutatók által ismerhették meg az egyes szakmákat – hangsúlyozta Feketéné Földi Judit. Hozzátette, ezen kívül a program résztvevői pályaorientációs tanácsadó és grafológus segítségét is igénybe vehették képességeik, készségeik, irányultságuk feltérképezéséhez.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a rendezvényen mondott köszöntőjében azt tanácsolta a fontos döntés előtt álló fiataloknak: válasszanak jól, tanuljanak sokat, járják be a világot, és utána gazdagítsák a saját közösségüket, Magyarországot.

A résztvevők bepillantást nyerhettek a különféle képzésekbe Fotó: Polgár Bettina

Szakmai fórum is színesítette az eseményt, melyen előadást tartott Stemmerné Gazsó Andrea, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tanácsadója, Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum igazgatója és Linczmayer Judit pszichológus. Több mint negyven kiállító volt jelen a rendezvényen, és a Veszprém megyei oktatási intézmények mellett a Győr-Moson-Sopron, a Vas, valamint a Fejér megyeiek is képviseltették magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában