jótékonyság

2017.11.20. 19:23

Rekordbevétel a Szent Erzsébet-napi gálán

A Szent Anna-plébánia vasárnap tartotta hagyományos Szent Erzsébet-napi jótékonysági estjét Pápán, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.

Laskovics Márió

A Nagyteveli Német Nemzetiségi Énekkar és Tánccsoport hagyományőrző fellépése óriási sikert aratott

A kilencedik alkalommal megrendezett gálaműsorban fellépett Babos Tibor, Gosztola István és Holczinger Júlia versmondók, Keller Márton és Kossuth Gergő énekesek, Keresztes János színész, a Gannai Asszonykórus, a Vadvirág Művészeti Egyesület, valamint a Nagyteveli Német Nemzetiségi Énekkar és Tánccsoport.

Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntőjében Árpád-házi Erzsébet szentségéről, példájáról, illetve a Katolikus Karitászról beszélt

Keresztes János, a veszprémi Petőfi Színház művésze lapunknak elmondta, pápai születésűként mindig örömmel kapcsolódik be a város kulturális életébe. A magyarpolányi passiójáték főszereplőjeként szerzett hitéleti tapasztalatokat, és jó kapcsolatokat ápol a veszprémi egyházzal is. Verlaine és P. Horváth László verseit adta elő a gálán, melynek fővédnökei Márfi Gyula érsek és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár voltak.

A gálaműsor előkészületi pillanataiban Salgó Ferenc kanonok, plébános (középen) Scheich Balázs műsorközlővel és Holczinger Júlia versmondóval

Kovács Zoltán köszöntőjében Árpád-házi Szent Erzsébetről beszélt, akinek nevét Európa-szerte kórházak, templomok, oktatási intézmények viselik. Mint mondta, a legtöbbször rózsával ábrázolt szent jótékonysága, önzetlensége és hite ma is példa. Minden korban és társadalmi rendszerben vannak olyan embertársaink, akik a társadalom peremére sodródtak, elesettek, s ezért segítségre, együttérzésre, támogatásra szorulnak. A keresztény felebaráti szeretet nem kötelesség, hanem mélyről jövő megértés azokkal szemben, akik segítségre szorulnak, bajban vannak. A hétköznapokban mi magunk is tehetünk jót családtagjainkért, hozzátartozóinkért, a környezetünkben élőkért, de akár idegenekért is. Majd a Katolikus Karitász történetéről, tevékenységéről szólt.

A Nagyteveli Német Nemzetiségi Énekkar és Tánccsoport hagyományőrző fellépése óriási sikert aratott

Salgó Ferenc kanonok, plébános beszédében elmondta, a plébánia életében mindennapos, hogy szükséget szenvedők érkeznek, akiket pékáru, meleg étel, gyógyszerek, bútorok és háztartási eszközök beszerzésével segítenek. Valamint köszönetet mondott a támogatóknak, és tolmácsolta a veszprémi érsek üdvözletét.

A Gannai Asszonykórus Fotó: a szerző

Megjegyezte, a gálaest történetének eddigi legmagasabb befolyt összegéből, 310 ezer forintból, a plébánia szeretetszolgálatát támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában