Szabadtéri tökfaragás

2018.10.15. 11:30

Tizennyolcadszor rendezték meg Almádiban a Tökfesztivált

A sütőtökös finomságok kóstolója mellett a tökfaragás volt a legnépszerűbb program a hagyományos tökfesztiválon vasárnap.

Marton Attila

A napos, kellemesen meleg időjárásnak köszönhetően hosszú évek után ismét szabadtéren faraghatták ki a gyermekek és kísérőik a töklámpásokat. A legnépszerűbb forma idén is a Halloween-lámpás volt. A legszebb alkotásokat a szervezők díjazták, a készítők a kirakodóvásáron részt vevők árusok által felajánlott tárgyakat, ételeket vehették át.

A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár nagytermében tökös ételeket lehetett kóstolni. Németh Jánosné, a programot szervező Nők a Balatonért Egyesület (NABE) balatonalmádi csoportjának vezetője elmondta, tagjaik egész héten sütöttek-főztek, mintegy 150 kilogramm sütőtököt dolgoztak fel, amelyből húsznál is több változatban készültek finomságok. Sós és édes tökös sütemények – például pogácsa vagy torta – mellett tökkrémet, tökös fasírtot, sült tököt és sütőtökös ivólét is lehetett kóstolni.

 

A rendezvényt idén is több kísérőprogram színesítette: a résztvevőket Patka Heléna és Dvorák Gábor interaktív pantomimelőadása szórakoztatta, emellett invazív növény és állatfajokról szóló kiállítást is meg lehetett tekinteni az intézményben, míg az épület mellett kézműves foglalkozás és fajátékok is várták a gyermekeket. A Pannónia előtti területen kirakodóvásárt rendeztek, és tombolasorsoláson is részt lehetett venni, amelyen helyi vállalkozók – kávézó, fagylaltozó, halsütöde, étterem – felajánlásait és az egyesület új társasjátékát is el lehetett nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában