finnbarátok

2017.09.17. 08:00

Zihálva, de lelkesen: 189 lépcsőfokot másztak meg

A terméskő lépcső 110 méter hosszú, 189 lépcsőfokot tartalmaz , 30 méter szintkülönbséget hidal át és 25 fok a meredeksége.

Molnár Sándor

Szoboszlai András a Veszprémi Magyar Finn Egyesület elnöke és Brassay Réka is „megmászta” a 189 lépcsőfokot a Rovaniemi lépcsőn Fotó: Pesthy Márton

A Veszprémi Magyar Finn Egyesület szeptember 16-án, szombaton negyedik alkalommal rendezett lépcsőfutást-lépcsőjárást a Rovaniemi lépcsőn a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren. Szoboszlai András, az egyesület elnöke köszöntőjében kitért rá, hogy öt évvel ezelőtt adta át az akkori finn nagykövet és a város polgármestere ezt a lépcsőt, amely összeköti a Gulya-dombot a Séd-völggyel, és a finn testvérvárosról nevezték el. A lépcső átadásának első évfordulóján rendezték meg először a lépcsőfutást.

Brassay Réka triatlonista, Vizl Eszter, a plakátrajzoló verseny győztese és Horváthné Buzás Anna, a negyedik lépcsőfutás szervezője a díjátadás előtt a rendezvényen

Sajnos a reggeli eső idén elriasztotta az embereket, mert csak kevesen jöttek el a jó hangulatú próbatételre. Az érdeklődők, az általános iskolások részére a lépcsőfutás témájában meghirdetett plakátkészítő verseny legjobb alkotásait is megtekinthették a helyszínen. A pályázat különdíjasa Schmidt Kiara lett a Deák iskolából. A díjnyertes rajzot Vizl Eszter, a Botev iskola 6. osztályos tanulója készítette, akinek Brassay Réka triatlonista adta át az első helyezésért járó díjat. A győztes a finn nagykövetség egész napos vendége lesz valamikor az ősz folyamán Budapesten.

 

Brassay Réka érdeklődésünkre elmondta, hogy már tavaly is felkérték a szervezők, de akkor nem tudott eleget tenni a meghívásnak, idén viszont örömmel eljött. A Rovaniemi lépcső egyáltalán nem ismeretlen a számára, mert része a napi 50 perces futókörének. Másfél perc alatt ér fel a tetejére, és a végén össze kell kapnia magát, hogy tartani tudja az iramot.

Szoboszlai András, a Veszprémi Magyar Finn Egyesület elnöke és Brassay Réka is „megmászta” a 189 lépcsőfokot a Rovaniemi lépcsőn Fotó: Pesthy Márton

A köszöntők után a nevezők felsétáltak a 189 lépcsőfokon. A táv teljesítését követően a résztvevők emléklapot, apró meglepetéseket és egy-egy finom almát is kaptak a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában