jótékonysági műsor az agórában

2017.09.17. 15:20

A zene gyógyító ereje a koraszülöttekért

A Városi Művelődési Központban ünnepelték közösen és élték át együtt a zene gyógyító erejét A Te Hangodat Ismerem Alapítvány a Koraszülöttekért és a Kisgyermekes Családokért jótékonysági műsorán.

Jákói Bernadett

Viczina Viktóra mutatja be Kruppa-Jakab Éva népdalénekes sajátos kalotaszegi népviseletét, amelyben altatódalokat és kalotaszegi népdalokat adott elő

A szervezet önkéntes munkatársai a kórházakban a koraszülött-újszülött intenzív osztályokon segítik a szülőket abban, hogy rátaláljanak a saját hangjukra, merjenek énekelni, mondókázni a koraszülött vagy beteg újszülött gyermeküknek a PIC (Perinatális Intenzív Centrum) osztályon töltött idő alatt is.

Rábaközi Rita, a Balatonfüredi Muzsikusok Egyesületének vezetője előadásában klasszikus dalok is megszólaltak

Éppen 2 évvel ezelőtt Veszprémben is elkezdte működését a kórház osztályán az énekkel és élő hangszerjátékkal megvalósuló támogatás Rábaközi Rita zeneterapeuta kezdeményezésével. Dr. Szabó Éva, a megyei kórház Koraszülött és Újszülött Intenzív Osztályának vezetője nyitotta meg az ünnepi rendezvényt, melyen jeles előadók, többek között Halas Adelaida színésznő, a Gizella Nőikar, Kruppa-Jakab Éva népdalénekes léptek fel, de jelen voltak festményeikkel Rábaközi Ilona, Lantos Katalin és Lantos József képzőművészek is. Az édesanyák által írt köszönőleveleket Gerbert Judit színész olvasta fel. A konferansz szerepét a fiatal Viczián Viktória töltötte be, aki a Miss Earth 2017 közönségdíjasa, 2017 legszebb arca és mosolya, s aki maga is koraszülöttként inkubátorban kezdte az életét.

Viczián Viktória mutatja be Kruppa-Jakab Éva népdalénekes sajátos kalotaszegi népviseletét, amelyben altatódalokat és kalotaszegi népdalokat adott elő

Veszprémben Rábaközi Rita, a Balatonfüredi Muzsikusok Egyesületének vezetője 2015 óta képviseli a programot a Csolnoky Ferenc Kórházban, segítve a koraszülött és beteg újszülöttek gyógyulását. – Szeretnénk, ha minden édesanya, édesapa bátran énekelne gyermekének már a kórház falai között is. Lírai altatódalokkal, halk gitárjátékkal segítjük őket ebben – mondta el Hazay Tímea, az alapítvány elnöke, az est szervezője. Az esten a Gizella Női kar felemelő hangzású kórusművei és a Balatonfüredi Muzsikusok Egyesülete koncertje után a közönség megható hangulatban énekelte együtt el Kodály Esti dalát.

A Gizella Női Kar előadása emelte az est hangulatát Fotó: a szerző

Az est fogadással zárult, a vendégek apró figyelmességben is részesültek: jelképesen tulipánhagymát és mozgáskorlátozott polgárok által kézzel készített jelvényt kaptak emlékbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában