Színpadi nevelés

2019.01.08. 14:00

Növendékek adtak hangversenyt a Thury-várban

Nagy sikerrel mutatták be tudásukat a várpalotai zeneiskola tehetséges növendékei a közelmúltban a Thury-várban.

Szabó Péter Dániel

Végvári Gábor növendékei társaságában lépett a közönség elé a koncerten

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Több évtizedes hagyomány, hogy a félévhez közeledve a Thuri György Gimnázium égisze alatt működő várpalotai zeneiskola növendékei a szülők és az érdeklődő közönség előtt adnak számot az elmúlt hónapokban megszerzett tudásukból. Így volt ez idén is, a fiatalok kiemelkedő képességű csoportja lépett a publikum elé a palotai vár Thury termében.

Végvári Gábor növendékei társaságában lépett a közönség elé a koncerten
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

- A koncert nemcsak a számadás, de a színpadi nevelés eszköze is – mondta el kérdésünkre Hergovics János, a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység-vezetője.

Az eseményen széles szerzői palettáról hallhatott a közönség gordonkán, hegedűn, fuvolán, klasszikus gitáron és trombitán előadott műveket a növendékek előadásában. A koncerten furulyától a zongoráig, számos hangszer megszólalt. Külön érdekesség volt Kiss Milán fellépése, aki a hasonló hangversenyek repertoárjában ritkán előforduló hangszerrel, egy elektromos gitárral lépett a publikum elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában