Büszkék rájuk a tanárok

2019.05.03. 07:00

Megyénk diákjai jól szerepeltek a matematikaversenyen

Megyénk diákjai kiemelkedően szerepeltek a Zrínyi matematika­verseny döntőjén.

Balla Emőke

A verseny országos döntőjén részt vevő Veszprém megyei diákok

Szombathelyen rendezték a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjét, idén 30. alkalommal. Veszprém megyét 14 tanulóból álló küldöttség képviselte. A versenydolgozatok megírása után a 2–6. osztályosok Szombathely nevezetességeivel ismerkedhettek meg, a 7–12. osztályosok az egyetemen hallgathattak előadásokat. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a harmadikos Ondró Máté (Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola) és a kilencedikes Soós Dávid Péter (Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma) első helyen végzett. A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola elnyerte a Legeredményesebb vidéki iskolának járó kupát, egyben az általános iskolák között is megszerezte az első helyet, tájékoztatott Nagyné Czaun Mariann intézményvezető.

A verseny országos döntőjén részt vevő Veszprém megyei diákok

A Veszprém megyét képviselő tanulókra is büszkék tanáraik, a versenyt szervezők. Második évfolyamon 11. helyezett Ecsédi Tamás (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola), 47. helyezett Varga Alina (várpalotai Várkerti Általános Iskola). A negyedik évfolyamon 28. helyezett Morvai Anna (Kossuth-iskola), ötödik évfolyamon 12. helyezett Bors Ádám (Kossuth-iskola), hatodik évfolyamon 27. helyezett Csilinkó Eszter (Hriszto Botev Általános Iskola). Hetedik évfolyamon 32. helyezett Fogarassy Kristóf (Kossuth-iskola), 35. helyezett Mód Péter (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola), a nyolcadik évfolyamon 26. helyezett Kadem Anis (Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola).

A kilencedik évfolyamon 14. helyezett lett Balogh Benjámin (Lovassy László Gimnázium), a tizedik évfolyamon 7. Kovács Mónika (Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma), a tizenkettedik évfolyamon 3. helyezett Kerekes Bálint (Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma), 7. helyezett Garamvölgyi Edmond (Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium).

A szakgimnáziumok között a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma ötödik helyen, a Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma nyolcadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában