fiatalosság és lendület

2019.12.02. 11:00

Hazatérnek a „füredi lányok” a decemberi Hair előadásra

Telegdi Kamilla és Holczer Réka a december 14-i Hair előadásra hazatérnek szülővárosukba, Balatonfüredre. A Pannon Várszínház előadását a Balaton Konferencia Központban láthatják az érdeklődők.

Horváth Virág

Holczer Réka

Idén júliusban mutatta be a Pannon Várszínház Vándorfi László rendezésében a Hair című musicalt, amelyet Marton Lívia és Likó Marcell fordított magyarra. A színház igazgatója, Vándorfi László akkor többször kiemelte, rizikós a darab, hiszen rengeteg fiatal szereplővel kell dolgozni, nagy koncentrációt igényel mind a színpadi mozgás, mind a jól ismert dalok kiéneklése ilyen sok embernél. A várakozásokat kitörő siker követte, a Hair musical élményeit a nézők szájról szájra adták, és majd fél évvel később is óriási érdeklődés övezi.

A színdarabot Balatonfüreden először december 14-én mutatják be, és Vándorfi László különleges gesztussal készül az alkalomra, hiszen a dupla szereposztások ellenére ezen az estén a „füredi lányok” fognak játszani otthoni közönségüknek.

Telegdi Kamilla és Holczer Réka, a két fiatal színésznő izgatottan készül a hazatérésükre, és lelkesen mesélnek a darabról, és Laci bácsiról. A beszélgetés során végig így szólítják ugyanis Vándorfi Lászlót, a Pannon Várszínház igazgatóját.

Telegdi Kamilla: Én élvezem, amikor egyszerre több helyen kell helytállnom

Telegdi Kamilla mindjárt az egyik főszerepet, Sheila karakterét játssza majd a füredi bemutatón. – Nagyon megtisztelő, hogy annak ellenére, hogy már nem vagyok társulati tag, igazgató úr évről évre megkeres engem, és mindig szeretettel vár, ha olyan karakter kerül a látóterébe, ami rám emlékezteti. Sheila szerepét eljátszani nagyon szép feladat, és természetesen örömmel mondtam rá igent.

A színésznők abban teljes mértékig egyetértettek, hogy a Pannon Várszínházban nagyon komoly színésznevelés zajlik. – Én is tinédzserként kerültem Laci bácsi kezei közé, és tulajdonképpen ő állított rá erre a pályára, úgyhogy én nagy örömmel látom azokat a feltörekvő fiatalokat, akik most utánam következnek a sorban, és nagyon remélem, hogy hasonlóan szép pályát fognak bejárni, mint én. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ilyen szépen elindított a pályámon a Pannon Várszínház – mondta el a mindössze 24 éves Telegdi Kamilla.

- Nekem a Pannon Várszínház az anyaszínházam, tulajdonképpen itt nevelkedtem ki Laci bácsi kezei alatt, amiért nagyon hálás vagyok, és azóta is sok lehetőséget ad nekem. Ez a színház nagyon családias, mindenki egyenrangú – tette hozzá Holczer Réka.

A Hair előadás nagyon komplex tudást vár el a színészektől. A darab a történetében és motívumrendszerében is kiváltképp aprólékos, több szálon futó előadás, amelyhez a gyakorlati rétegekben a színpadképek, a tömegjelenetek, az énekesi kvalitások és az összehangolt koreográfia is hozzáadódik.

Holczer Rékát Crissy szerepében láthatja a füredi közönség. Elmondta, ő maga nem érzi magát profi színésznek. – A fiataloké a jövő, és Laci bácsi erre nagyon nyitott. A Pannon Várszínház ad lehetőséget a korosztályomnak, és a nálam még fiatalabbaknak is a színpadon. Tizenévesen kerültem a színházhoz, és nagyon sokat tanultam ezalatt az idő alatt is. Az, hogy mindig vannak új arcok, az nekünk is izgalom faktor, és azokból az instrukciókból is tanulhatunk, amiket a fiatalabb színészeknek ad a rendező.

Holczer Rékának a darabban az ének volt a legnehezebb összetevő. – Manapság a színészeknek kevés, ha csak énekes vagy csak prózai szerepeket tud eljátszani. Nyilván Laci bácsi erre is nevel minket, hogy mindenhez értsünk. Ének szempontjából azért volt nehéz ez a darab, mert ez egy kultusz film, és mindenki ismeri a dalokat, amik megszólalnak benne. Segítséggel és türelemmel sikerült olyan szintre hoznom magam, hogy már nem remegek, ha énekelni kell a színpadon, akár ilyen monumentális dalokat is. Ha eljön valaki megnézni, akkor nemcsak látvány szempontjából, de hangzásában is ad egy katartikus élményt.

Telegdi Kamilla kifejezetten kedveli az összetett feladatokat. – Szerintem ez az egyik legnagyobb varázsa a színháznak, hogy nagyon komplex, és nagyon sokfelé kell egyszerre koncentrálni. Én élvezem, amikor egyszerre több helyen kell helytállnom. Én lelkileg nagyon érzékeny vagyok, tehát inkább abban áll a színészet nehézsége nálam, hogy kint hagyjam a civil életem problémáit. Fel kell menni a színpadra, és egy Sheila üde, friss és boldog, attól függetlenül, hogy Telegdi Kamilla éppen hogyan érzi magát.

Ez a színház nagyon családias, mindenki egyenrangú – véli Holczer Réka Fotó: Penovác Károly/Napló

Holczer Réka szerint Balatonfüreden mindenki ismer mindenkit, és mivel ő maga is itt nőtt fel, hamar bekerült a köztudatba gyerekkori szereplései okán. – Akárhányszor arra gondolok, hogy Balatonfüreden fogunk játszani, mindig megdobban a szívem, és van bennem egy egészséges izgalom, mert nagyon sok ismerős lesz majd a nézőtéren. Büszkén képviselem a Pannon Várszínházat és a Hair-t, és bízom a pozitív fogadtatásban.

Telegdi Kamilla is Balatonfüreden töltötte a gyermekéveit, és nagyon kötődik a városhoz. – Nekem minden hónapban kötelező program, hogy megnézzem a „Balatonomat”. Még mindig úgy ismernek Füreden, hogy én vagyok „Gyöngyi lánya”, és nagyon büszke vagyok erre. Bevallom, meghatódtam, amikor megkértek, hogy én játsszam Sheila-t a füredi előadáson. Ez kettős, hiszen nagyobb a nyomás rajtam, és izgatott vagyok, de közben hatalmas örömmel és szeretettel megyek haza. Hosszú évek után ez az első alkalom, hogy füredi lányként füredi színpadon játszhatok, ami nagy megtiszteltetés és nagy öröm – tette hozzá Telegdi Kamilla.

Holczer Réka szerint a Hair musical fiatalos energiája magával ragadja a közönséget is, és a társulat baráti közegét a nézők is érezhetik az előadás alatt. – A társaságot nagyon szeretem, nagyon fontos, hogy olyan emberekkel állhatok a színpadra, akikkel a való életben is jó barátságot ápolok. Ez érződik a darabon, egyértelműen egy csapatként játszunk a színpadon, ami érződik a nézőtéren is, de a színpadon is, és ezáltal olyan energiája van a darabnak, ami igazán különlegessé teszi az előadást.

- Eléggé szkeptikus voltam ezzel a koncepcióval kapcsolatban, mert szeretem a régi dolgokat megtartani a maguk nemes egyszerűségében, viszont nagyon bíztam Laci bácsiban. Hozzám eddig csak pozitív visszajelzések érkeztek a barátok és családtagok részéről. Persze sokan voltak, akik a filmtől nehezen vonatkoztattak el, és kaptak egy átformált, újszerű dolgot, de ennek ellenére ez tökéletesen befogadható volt a számukra is. A dalok, a hangulat és a hatás megmaradt, csupán kapott egy új, aktuális jelentésréteget, egy friss nézőpontot. Nyilván a plakát alapján is azzal terveznek a nézők, hogy nem a filmet fogják egy az egyben visszakapni a színpadon. A Pannon Várszínház fiatalosságot és lendületet sugároz, amit ebben a darabban nagyon jól át lehet adni.

A „füredi lányok” bíznak abban, hogy a füredi közönség is szeretni fogja a Hair-t, és az otthoni közegben, „hazai pályán” is ugyanolyan sikert tudnak majd aratni, mint a megyeszékhelyen. Az előadást a közönség december 14-én 19 órától tekintheti meg a Balaton Szabadidő- és Konferencia Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában