Csingervölgy

2019.12.07. 07:00

Közösségeket is díjaztak a Bányászatról gyermekszemmel pályázaton

Az országhatáron túlra is eljutott a Csingervölgyért Egyesület Bányászatról gyermekszemmel alkotópályázatának a híre.

Tisler Anna

A legjobb makett készítője, Vass Gergő kapta a csingeri kötődésű, Németországban élő Meinhardt Judit által küldött ajándékot, a szerencsebékát és a 10 ezer forintot. Az idén az ajkai Borsos, Fekete-Vörösmarty és Molnár Gábor iskolából, valamint Tüskevárról és Somlóvásárhelyről érkezett csaknem 100 alkotás. A résztvevők száma ennél jóval magasabb volt, az idén ugyanis sok csoportos alkotás érkezett be, egész osztályok pályáztak közös munkával. A zsűri tagjai, Padné Szabó Mária, Krajcsi Tiborné és Baranyai Ferenc javaslatára három kategóriában, egyéni és csoportos rajzban, valamint egyéb műfajban hirdettek eredményt december 4-én a Borbála napi szentmisét követően a csingeri kápolnában. Az egyéb kategóriában két makett és egy irodalmi alkotás készítője kapott díjat. A legjobb lett a tüskevári iskola diákja, Vass Gergő, aki felkészítő tanára Keresztes Tibor volt. Második helyen végzett Hubai Santiago és Molnár Attila egy közös munkával (Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola, Krózserné Staub Médea). Harmadik helyen Horváth Barnabás (Fekete-Vörösmarty iskola, Kovács Katinka) irodalmi alkotását díjazták. Rajz egyéni kategóriában Lakatos Máté (Borsos iskola, Szijjártóné Zabó Zsuzsanna), Péter Dorottya (Fekete-Vörösmarty iskola, Kovács Katinka) és Laczkó Benedek (Fekete-Vörösmarty, Riba Lászlóné) alkotását tartotta a legjobbnak a zsűri. Rajz, festés csoportos kategóriában a Molnár Gábor iskola 7. osztálya első, a 8. osztály a második helyen végzett, felkészítőjük Lázár Gabriella, a Borsos iskola 3. B osztálya lett a harmadik, tanáruk Herbentné Cserményi Virág. Gerencsér Hilda, a Csingervölgyért Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, ahhoz, hogy a bányászat szellemi értékei, az ágazathoz kapcsolódó kultúra, hagyományok tovább éljenek, az szükséges, hogy már gyermekkorban felkeltsék a következő generációk érdeklődését

Fotó: Györkös József/Napló

A legjobb makett készítője, Vass Gergő kapta a csingeri kötődésű, Németországban élő Meinhardt Judit által küldött ajándékot, a szerencsebékát és a 10 ezer forintot. Az idén az ajkai Borsos, Fekete-Vörösmarty és Molnár Gábor iskolából, valamint Tüskevárról és Somlóvásárhelyről érkezett csaknem 100 alkotás.

A résztvevők száma ennél jóval magasabb volt, az idén ugyanis sok csoportos alkotás érkezett be, egész osztályok pályáztak közös munkával. A zsűri tagjai, Padné Szabó Mária, Krajcsi Tiborné és Baranyai Ferenc javaslatára három kategóriában, egyéni és csoportos rajzban, valamint egyéb műfajban hirdettek eredményt december 4-én a Borbála napi szentmisét követően a csingeri kápolnában.

Az egyéb kategóriában két makett és egy irodalmi alkotás készítője kapott díjat.

A legjobb lett a tüskevári iskola diákja, Vass Gergő, aki felkészítő tanára Keresztes Tibor volt. Második helyen végzett Hubai Santiago és Molnár Attila egy közös munkával (Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola, Krózserné Staub Médea). Harmadik helyen Horváth Barnabás (Fekete-Vörösmarty iskola, Kovács Katinka) irodalmi alkotását díjazták. Rajz egyéni kategóriában Lakatos Máté (Borsos iskola, Szijjártóné Zabó Zsuzsanna), Péter Dorottya (Fekete-Vörösmarty iskola, Kovács Katinka) és Laczkó Benedek (Fekete-Vörösmarty, Riba Lászlóné) alkotását tartotta a legjobbnak a zsűri.

A díjazott alkotók egy csoportja Fotó: Györkös József/Napló

Rajz, festés csoportos kategóriában a Molnár Gábor iskola 7. osztálya első, a 8. osztály a második helyen végzett, felkészítőjük Lázár Gabriella, a Borsos iskola 3. B osztálya lett a harmadik, tanáruk Herbentné Cserményi Virág. Gerencsér Hilda, a Csingervölgyért Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, ahhoz, hogy a bányászat szellemi értékei, az ágazathoz kapcsolódó kultúra, hagyományok tovább éljenek, az szükséges, hogy már gyermekkorban felkeltsék a következő generációk érdeklődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában