Megtekinthették az új látogatóközpontot

2020.10.06. 11:00

Művészpikniket tartottak a sümegi Ramassetter–házban

A városban szinte már hagyománnyá vált, hogy a Kisfaludy Sándor Emlékház megszervezi a Művészpikniket. Idén a helyszínt a közelmúltban átadott Ramassetter-ház biztosította.

Tóth B. Zsuzsa

Az idei Művészpikniknek már a felújított Ramassetter-ház adott otthont

Forrás: emlékház

A rendezvény jó hangulatát megalapozta a Hét vezér téren szervezett örömtánc. A Ramassetter-ház kapualjában rendezett kiállítás híven tükrözte a Váristálló alkotótábor szellemiségét. A Darnay Kálmán nyomán létrehozott alkotótáborban készült festményekkel a kortárs képzőművészet meghatározó alakjai mutatták be, miként látják a várost, valamint a település épített örökségét, természeti szépségét.

A szép számmal megjelent vendégeket Végh László polgármester és Oszkai Réka, az emlékház szakmai vezetője köszöntötte. Capári Róbert röviden bemutatta a már egy évtizede újra működő művésztelepet, a kiállító művészeket, egyúttal pedig örömét fejezte ki, hogy idén is sikerült a Kisfaludy-emlékházzal együttműködve megszervezni a Művészpikniket.

A vendégek a kiállítás mellett megtekinthették az új látogatóközpontot, kipróbálhatták az interaktív eszközöket. A látogatókat és a művészeket Simon Szabina fuvolajátéka szórakoztatta, Török Tivadar személyre szóló grafikákat készített.

Az idei Művészpikniknek már a felújított Ramassetter-ház adott otthont Fotó: emlékház

A pikniken Rádóczy Gyarmati Gábor, Ambrus Lajos, Mártonfy Benke Márta, Török Tivadar, Csengery Béla, Berekai Judit, Szórády István Ödön, Tóth Kovács József, Szuhodovszky Nikolasz, Hámory Nelli, László Dániel, Raffay Kamilló és Stefan Bonsch mutatkozott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában