bizonyos feltételek mellett

2020.11.30. 07:00

Újraindult a megyei könyvtári kölcsönzés

Ismét lehetséges a könyvtári kölcsönzés az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban és fiókintézményeiben.

Marton Attila

A könyveket ablakon keresztül veszik vissza és adják át

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A könyvtár a járvány idején bevezetett korlátozások miatt zárt be november 11-én.

A napokban azonban ismét lehetővé tették a kölcsönzést és a könyvek visszavitelét. Keddtől péntekig a központi könyvtárban és a három fiókkönyvtárban egyaránt 10 és 14 óra között lehetséges bizonyos feltételek mellett a könyvkölcsönzés. – Ahogyan a tavaszi időszakban, úgy most is azt tapasztaltuk, hogy igény van a könyvek kölcsönzésére, ezért döntöttünk úgy, hogy szigorú szabályok mellett, de lehetővé tesszük ezt az olvasóknak – mondta el Schreiber ­Márta, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese.

A könyvigényt a könyvtár elérhetőségein kell jelezni – a név, az olvasójegyen szereplő szám, telefonszám és az igényelt könyv szerzőjének és címének megadásával –, és ezután az intézmény munkatársai egyeztetik az olvasóval, hogy mikor lehet átvenni a kikölcsönözni kívánt köteteket. Az intézmény csak könyvek kölcsönzésére ad módot. Az épületbe kizárólag a dolgozók léphetnek be, így a könyveket ablakon keresztül veszik vissza és adják át. A központi könyvtárban a teaházzal szembeni ablakon keresztül biztosítják a szolgáltatást.

A könyveket ablakon keresztül veszik vissza és adják át Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Március 15. úti és a Cholnoky-lakótelepi könyvtár esetében a bejárat melletti ablakon, a Dózsavárosi könyvtárban a bejárattól számított második ablakon keresztül veszik vissza és adják ki a könyveket. Schreiber Márta hozzátette, naponta mintegy húszan veszik igénybe a kölcsönzést a központi könyvtárban.

A szolgáltatást november 24-től vehetik igénybe az olvasók, és a terveik szerint december 11-ig működtetik így a könyvkölcsönzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában