közbeszólt a vírus

2021.01.11. 11:00

Tavaly a rendezvények túlnyomó része elmaradt Sümegen

A járványhelyzet miatt tavaly elmaradtak a városban a nagyobb, évek óta hagyományos fesztiválok.

Tóth B. Zsuzsa

A felújított Ramassetter-házat az avatási ünnepségen Nagy József főesperes, plébános áldotta meg

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A városvezetés azonban fontosnak tartotta, hogy a körülmények ellenére, ha szűk keretek között is, de legyenek kulturális rendezvények. Az elmaradt események közé tartozott a tavaszi Gesztenyevirág fesztivál. A Jakab-napok, az érett bor és a vadászat ünnepét pedig jelentősen csökkentett tartalommal rendezhették meg. Annak keretében nyílt meg a művelődési központban Tarcsai Béla festőművész agaras és vadászati témájú pasztellképeit bemutató kiállítása, majd Vári Dávid könyvbemutatója és vadászmise színesítette az eseményt.

A felújított Ramassetter-házat az avatási ünnepségen Nagy József főesperes, plébános áldotta meg Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Augusztusban a nemzeti ünnepet együtt köszöntötte a város közössége, ekkor adták át a felújított Ramassetter-házat. Ramassetter Vince szülőházának korszerűsítése minden helyi lakos szívügye volt, az épület összefogással, pályázati támogatással és helyi forrásból újulhatott meg, de sok helyi vállalkozó is közreműködött még a cél érdekében. Az épület 2021-ben a várral, a felújítás alatt levő, de idén várhatóan megnyíló püspöki palotával, a szintén megújult Afrikáriummal, a plébániatemplommal és annak Maulbertsch-freskóival a korábbiaknál is több turista érdeklődését keltheti fel. Így várhatóan idegenforgalmi szempontból is fantasztikus év lehet az idei Sümegen, ha a vírus nem szól közbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában