Kevés a vizsgázó a tapolcai nyelviskolában

A Bábel Nyelvcentrum Kft. nyelviskoláját sem kímélte a járvány: az utóbbi egy évben a felnőttképzés szinte teljesen leállt, mint ahogyan a nyelvvizsgák zömét is elhalasztották a hallgatók.

Tóth B. Zsuzsa

Balatonederics polgármestere, Papp János a napokban vehette át a sikeres felsőfokú németnyelv-vizsgáját igazoló bizonyítványát. A dokumentumot Antal Zoltánné adta át

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Antal Zoltánné, a nyelviskola vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, pillanatnyilag is csak az online oktatási lehetőség elérhető.

– Ez nagyban megnehezíti az oktatást, ugyanis sokan csak a hagyományos, a személyes kontaktusra épülő tanításban bíznak. Sokan így viszonyulnak a nyelvvizsgákhoz is. Ezért minimális számú vizsgázónk van. Sokan inkább elhalasztják a nyelvvizsgát azért, hogy inkább személyesen tehessék majd le, amikor erre már lehetőség nyílik. Addig is kihasználják a vizsgára felkészítő képzést, valamint a próbavizsga lehetőségét. Összességében megállapítható, hogy a korábbiakhoz képest csak töredéke a vizsgázók száma az elmúlt egy évben. Megértjük a helyzetet, annál is inkább, hiszen a vizsgáztatók is jobban kedvelik a személyes találkozást, a hagyományos számonkérést. Az utóbbi egy esztendő során csak rövid időszakokban nyílt erre lehetőség, idén utoljára februárban. Az áprilisi vizsgák időpontja szintén húzódik. A nyirádi központú, de Tapolcán működő Bábel-nyelviskola 2007-től ECL nyelvvizsgahely, Veszprém megyében egyedüliként. A vizsgáról angol nyelvű bizonyítványt is kap a vizsgázó, így azt külföldön ugyancsak elfogadják – hangsúlyozta Antal Zoltánné.

Balatonederics polgármestere, Papp János a napokban vehette át a sikeres felsőfokú németnyelv-vizsgáját igazoló bizonyítványát. A dokumentumot Antal Zoltánné adta át Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Hozzátette, további nehézséget okoz a nyelv­iskola számára az is, hogy a felnőttképzések nem kapnak lehetőséget a pályázásra a tanfolyamok szervezéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában