A három kívánság sem hiányzott a pápai múzeum gyereknapi rendezvényéről

Kerekítő, kézművesfoglalkozás-sorozat, színdarab, lufieregetés, finomságok, keresztyén értékrend, jó hangulat és verőfényes napsütés várta a pápai református múzeumba érkező kisgyermekes családokat.

Laskovics Márió

Farkas Veronika ölbeli játékokat, mondókákat tartalmazó fejlesztő foglalkozást tartott az eperfa alatt

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Pannonia Reformata Múzeum Játék az eperfa alatt címmel gyermeknapi találkozásra hívta a családokat szombaton. A szabadtéri program Kerekítő foglalkozással indult. Farkas Veronika elmondta, a kialakult járványhelyzet miatt a heti rendszerességű baba-mama foglalkozások november óta szüneteltek, május végével indulhattak újra, immár a múzeum udvarán. Ideális a helyszín, mert a szabadban, egymásra odafigyelve biztonságosabb körülmények között tudnak részt venni a nagyanyáktól, ősanyáktól megörökölt ölbeli játékokat, mondókákat tartalmazó fejlesztő foglalkozáson.

Füstös Gáborné múzeumi munkatárs az ötlete nyomán elkészült Géniusz, az ótemplom egere figurával Fotó: Laskovics Márió/Napló

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető beszámolt róla, ez volt az első rendezvényük az újranyitás óta, mégpedig egy korábban összeállított, eddig csak a digitális térben megvalósult tematika alapján. Remélik, hogy elmúlt a vírusos fenyegetés, és újra fogadhatják a látogatókat.

Farkas Veronika ölbeli játékokat, mondókákat tartalmazó fejlesztő foglalkozást tartott az eperfa alatt Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A hálaadó imádságos online felületünkön a gyermekek azt fogalmazták meg, hogy szeretnénk újra találkozni. Bízunk benne, hogy minél többeknek tudtunk élményt szerezni. Ez alkalomra végre elkészült, Benedekné Gosztola Hajnalka kivitelezésében Géniusz, az ótemplom egere. Az ember nagyságú figura ezentúl a múzeumpedagógiai foglalkozásokon és családi napokon lesz látható. A nyári táboraink majdnem beteltek, már csak pár hely maradt. Örülünk, hogy a Kerekítő befogadásával gyermeki énekszó tölti be az udvart. Havi alkotóműhelyünkbe szintén a családokat invitáljuk, ugyanis a kisgyermekek jelentik a növőt, és ha azt tapasztalják, hogy kedves, szeretet- és élményteljes légkör veszi őket körül, játékos formában kötődnek a múzeumhoz, akkor értő látogató közönséggé válhatnak – fejtette ki Halászné Kapcsándi Szilvia.

Háromállomásos kézművesfoglalkozás-sorozat várta a családokat Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Szó és Kép Színpad A három kívánság című mesejátékát megelőzően háromállomásos kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket. Füstös Gáborné múzeumi munkatárs közölte, a mese adta az ötletet. Az első asztalnál életfát készíthettek a gyermekek, felírva a jó tulajdonságaikat, képességeiket, építő köveiket. A következő helyen megfogalmazott imákat, kéréseket, hálaadást egy kosárba tették, és a rendezvény végi meglepetésként héliumos luftballonokkal felengedték a Jóistenhez. A harmadik állomáson a Szentlélek jelképét, galambot fonhattak gyékényből a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában