Múzeumok éjszakája Ajkán: A hely, ahol jól érezzük magunkat

A hely, ahol élünk témakörre építve szervezték meg a Nagy Lászlő Városi Könyvtár és Szabadidőközpont munkatársai a Múzeumok éjszakája programsorozatot.

Tisler Anna

Az előadást követően az érdeklődők is megszólaltatták a hangszereket

Fotó: Györkös József

Ajkán 2012 óta a tavalyi kivételével minden évben meghirdették azt.

A műsor a Városi Múzeum előtti téren a szabadban zajlott azért, hogy védettségi igazolvány nélkül is látogathassák az érdeklődők.

Simon Judit könyvtárvezetőtől megtudtuk, hogy a program megszervezésére egy hónapjuk volt. A programot úgy állították össze, hogy szerepeljen benne a múlt és a jelen, minden korosztály megtalálja azt, ami érdekli. A közművelődési szakemberek által összeállított szoborismereti feladatlap kérdéseinek a megválaszolásához egész héten be lehetett járni a belvárosi szobrokat, a gyerekek képkereső játékát a program ideje alatt tartották.

A Giay Frigyes (aki június 29-én lenne 90 éves) hagyatékából származó utcanév- és hivatali ajtófelirat-táblákból berendezett kiállítást nézhették meg a múlt iránt érdeklődők a múzeum folyosóján. A tárlat a nyár végéig látogatható.

Az előadást követően az érdeklődők is megszólaltatták a hangszereket Fotó: Györkös József

Az estébe nyúló program a veszprémi Franczia Dániel egzotikus hangszerbemutatójával kezdődött, amellyel Ajka színes zenei életére utaltak. A látogatók a bemutatót követően kipróbálhatták az összes hangszert.

A vegyszermentes háztartásról Kovácsné Sterczer Rita tartott előadást az egyre népesebb közönségnek. Ajkán sokan gondolkodnak környezettudatosan. Az előadást követően környezetbarát anyagokból fürdőszobai törlőkendőt készítettek. A gyerekek élvezték a Báróházi bábszínház Miska mesék című darabját, valamint a kézműves alkotó foglalkozást. A feladatlapot kitöltött 15 gyerek mindegyike kapott ajándékot, a felnőttek közül a 6 szerencsés, akinek a nevét a sorsoláson kihúzták, gazdagodott az élmény mellett egy ajándékcsomaggal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában