Felújítás

2022.03.03. 11:30

Költözik a Laczkó Dezső Múzeum

A Veszprém- Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával teljesen megújul a Laczkó Dezső Múzeum, így az Erzsébet-ligetben található épületet erre az időszakra bezárják.

B. Virág Rita

Felújítás miatt ideiglenesen elköltözik a múzeum, Németh Viktória és Stumpf-Heizler Judit pakol Fotó: Penovác Károly/Napló

Ilyen mértékű felújítás a múzeum több mint egy évszázados történetében még nem volt. A munkálatok során átalakítják és korszerűsítik a fűtési rendszert, a világítást, kicserélik a nyílászárókat, akadálymentesített lesz az épület, és megújul a homlokzat. A felújítás a Zöld város projektbe is illeszkedik, hiszen a múzeum ikonikus épülete lesz az újonnan kialakítandó belvárosi parknak. A főépület lezárásával 119 év került dobozokba, többek között a Látványkönyvtár minden kötetét elszállították a Török Ignác utcai irodaépületbe. 

 

A rekonstrukciót követően a múzeum célja többek között az, hogy a megyeszékhelyre látogatók részesei lehessenek annak a kulturális sétatérnek,  amely érinti a Laczkó Dezső Múzeumot, a Hősök Kapuját, a Tűztornyot és a veszprémi várat is. A megújult épület az új köntösben állandó és ideiglenes kiállításoknak ad majd otthont, rengeteg újdonsággal találkozhatnak az idelátogatók. 

 

Amíg a munkálatok tartanak, addig a programokat részben a Török Ignác utcai Tanulmányi Raktárban tartják, és szerte a városban, valamint a megyében is találkozhatunk a rendezvényeikkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában