Koncerttel segítenek

2022.04.08. 10:30

A veszprémi Csermák Antal Zeneiskola is jótékonysági hangversenynek ad otthont

Veszprém A Csermák Antal Zeneiskola és a balatonalmádi Kósa György zeneiskola zenetanárai és növendékei jótékonysági hangversenyen lépnek fel.

Marton Attila

A Veszprémi Csermák Antal Zeneiskola is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz Fotó: Pesthy Márton

Egyszerre közel hetven zeneiskolában tartanak koncertet a Kárpátalján élők támogatására pénteken. A kezdeményezés részeként a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola is jótékonysági hangversenynek ad otthont. Uher Bertalan intézményvezető elmondta, országosan mintegy hetven zeneiskolában szólalnak meg a jótékonysági koncertek ugyanabban az időpontban, április 8-án, pénteken 18 órakor. A Lélekhíd elnevezésű adománygyűjtő akciót a ZeneVarázslat Alapítvány és Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész kezdeményezésére, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége támogatásával rendezik meg. A programot Várnagy Andrea online köszöntője – amelyet Beregszászról tart – vezeti fel, majd ezután mintegy másfél órás hangverseny következik. 
 

A veszprémi koncerten a Csermák Antal Zeneiskola és a balatonalmádi Kósa György zeneiskola zenetanárai és növendékei lépnek fel. Tombor Beáta intézményvezető-helyettes elmondta, magánénekes műsorszám, gitárzenekar és fuvolazenekar műsora mellett fellép az országos kürtversenyen második helyezést elért zeneiskolai növendék is. A programot színesíti még Vámosi Péter mélyrézfúvós zenetanár fellépése, aki ezúttal zongorajátékával szórakoztatja a közönséget, míg a koncert a zárásként Lakatos Orsolya zongoratanár játszik duót egyik növendékével. 
 

A zeneiskola aulájában gyűjtődobozt helyeztek ki, a koncertre érkező közönség adományait ide és a Magyar Református Szeretetszolgálat számlaszámára várják. A hangverseny bevételét a koncerteken készült fotóvideó-ösz- szeállítással együtt a szeretetszolgálat segítségével juttatják el a Kárpátalján élők számára, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola közreműködésével. A koncert után Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke mond zárszót. MAR 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában