Szőlőhegyi szelek szárnyán

2022.08.01. 11:00

A Balaton-felvidék présházöröksége

Annak, aki egy kicsit is érdeklődik a Balaton-felvidék tájértékei iránt, Pető Piroskát nem kell bemutatni.

Hegyi Zoltán

Az okleveles környezetmérnök a Balaton-felvidéki szőlőhegyek elhivatott kutatója, aki több évtizede gyűjti, dokumentálja a térség szőlőhegyi épületeit, törekedve az értékek továbbörökítésére, és ezt most a KKKA Képzőművészeti Klub keretében önálló kiállításon mutatja be a nagyközönségnek. A témában publikált cikkei, és kiemelten az utóbbi években készített, települési értéktárakat bemutató könyvek segítségével igyekszik az értékmentés fontosságára felhívni a figyelmet, széles körben bemutatva a veszélyeztetett, pusztuló egyedi elemeket. A köveskáli kiállításon ezekből kaphatunk egy kis ízelítőt, ahol a Pécselyi-medence, a Nivegy-völgy, a Káli-medence, és a Tapolcai-medence szőlőhegyi épületeit ismerhetjük meg, kiemelve az értékes részleteket.
A kiállítást augusztus 3-án 17 órakor Somogyi Győző, a Nemzet Művésze nyitja meg a Köveskáli Művelődési Házban. A tárlat a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány szervezésében és a Veszprém-Balaton 2023 EKF támogatásával jött létre.
A kiállítás augusztus 1. és augusztus 31. között tekinthető meg. A belépés díjtalan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában