Heringet a ventilátorba

2022.08.28. 20:00

Ünnepi kabaréval örvendeztette meg közönségét az irodalmi színpad

A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad idén rendhagyó módon nyáron is megörvendeztette közönségét egy előadással, vidám irodalmi kabarét adott elő az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

Napló

Forrás: Irodalmi színpad/Tatai Lívia

A tavalyi nyár sem telt eseménytelenül, akkor egy-egy sikeres verselőadás felvétele zajlott, így – más rögzített produkciójuk között – az interneten ma is megtekinthető Ady Endre, Radnóti Miklós és Domján Gábor költeményeiből készült pódiumműsoruk.
A mostani irodalmi estnek volt egy külön apropója, a színpad tagjai ezzel az előadással ünnepelték meg Horváth Imre 75. születésnapját, aki immár hatvan éve kiváló, hűséges és meghatározó versmondója a műkedvelő társulatnak. A műsorban két korábbi vidám bemutatójuk jeleneteiből válogattak, kivételesen az irodalmi színpadtól megszokott verseket mellőzték, a huszadik század első felének humoros írásai követték egymást a Heringet a ventilátorba című irodalmi kabaréban. A jelenetek jó része az örök témát, a női-férfi párkapcsolatot figurázta ki, de jártunk fogorvosnál, énekórán, megtudtuk, hogyan lesz valakiből nagy író, mi a jelentősége például Tagorénak, Gandhinak vagy Einsteinnek, ahogyan azt is, egy legénylakásban hány hölgyet lehet elbújtatni.

Forrás: Irodalmi színpad/Tatai Lívia

A szépszámú közönség nagy örömmel és sok tapssal fogadta a Felföldi Gábor által rendezett összeállítást, amelyben rajta kívül Sz. Csordás Éva, Rábai Zsanett, Battyányi-Nagy Annamária, Tatai Barbara, Fejes Réka, Szilágyi Anna, Kocsis Beatrix és Horváth Imre szerepelt, Nádasi Elemér pedig könnyed melódiákat zongorázott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában