Kultúra

2022.09.17. 19:33

Néptáncfesztivál Balatonalmádiban, összetartanak a vörösberényiek

Kontrát Károly országgyűlési képviselő a kitűnő és erős helyi közösségeket emeltek ki a Balatonalmádiban rendezett első néptáncfesztiválon, a Kulturális Központ és Könyvtárban szeptember 17-én, szombaton. Az eseményt a Ringató Balaton Néptánccsoport, a Vörösberényi Nyugdíjas Klub művészeti csoportja rendezte, számos néptánccsoport részvételével.

Kovács Erika

Kontrát Károly országgyűlési képviselő a kitűnő és erős helyi közösségeket emeltek ki a Balatonalmádiban rendezett első néptáncfesztiválon szombaton Fotó: Képviselői iroda/Gáspár Ákos

Kovács Krisztián, ismertebb nevén Kiki, a rendezvény házigazdájának köszöntője után Kontrát Károly képviselő méltatta Balatonalmádi ragyogó fekvését, ahol közel található a Balaton, mindemellett a városnak erős közösségei vannak, mint a nyugdíjas klub és néptánccsoportja, akik ápolják és tovább viszik a magyar hagyományt. A képviselő nagy tisztelettel beszélt Lencse Sándorról, a klub nemrég elhunyt elnökéről, akinek a nyugdíjasokat, a közösséget érintő kérését a képviselő mindig örömmel támogatta, ahogy ez lesz jellemző a jövőben is. Fabó Péter polgármester nagyon fontosak nevezte egy település életében a civil szerveződéseket. Hozzátette, maradjon együtt a vörösberényi nyugdíjas klub, mert ez olyan erő, ami tovább tud mindenkit segíteni a nehéz pillanatokban. Szerinte a tánc örömet okoz mindenkinek. 

Fotós: Gáspár Ákos

Müller Anita néptáncoktató, a Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntőjében kiemelte, a tánc, a zene, a mozgás, az együtt eltöltött idő feltölti fizikai és lelki értelemben is az embert, mosolyt csal az arcára, amire nagy szüksége van mindenkinek. 

 

–A tánc igazi én idő, fogalmazott. Szerinte a magyar néptánc, a népi kultúra, játék és ének különösen fontos szerepet tölt be az életben. Veleginé Pavelka Gizella, a Ringató Balaton Néptánccsoport vezetője köszöntőjében méltatta Lencse Sándor korábbi klubelnök munkáját, majd kiemelte egyebek mellett a népi hagyomány és az összetartozás jelentőségét. 

Fotós: Gáspár Ákos

A fesztiválon kitűnő hangulatot teremtettek a fellépő Ringató, Muskátli és Nefelejcs Néptánccsoportok, a Balatonalmádi Néptáncműhely, a Szárazág Néptánccsoport, valamint a Berhidai Táncegyüttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában