Erasmus+

2023.03.24. 19:00

Szicíliában tartott előadást a tapolcai pedagógus

A Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium pedagógusa, Mészárosné Hardi Ágnes angol szakos oktató tartott előadást a palermói egyetemen rendezett Erasmus+ program zárókonferenciáján.

Tóth B. Zsuzsa

Mészárosné Hardi Ágnes angol szakos oktató tartott előadást a palermói egyetemen rendezett Erasmus+ program zárókonferenciáján

Forrás: iskola

A tapolcai tanárnő a projekt olaszországi partnerénél vendégeskedett a VR@Geoparks pályázat további négy országból érkezett partnereivel együtt, bemutatva az oktatási innovációs applikációt, amely a geoparkok adottságainak, geomorfológiájának, flórájának, faunájának, ásványainak és gasztronómiájának élményszerű bemutatását, valamint az oktatási anyag jobb megértését és bevésődését segíti. Tanítási óravázlatokat és interaktív feladatokat tartalmaz. 

– Az öt ország pedagógusai, szakemberei hasznos munkát végeztek. A mobiltelefonnal működő szerkezetet a tanítási órákon is jól tudjuk hasznosítani. Több nyelven mutatja be a nemzeti parkok látványosságait, geohelyszíneit. Nagy segítséget ad ahhoz, hogy a diákokhoz közelebb kerüljenek a geoparkok, és felkeltsük érdeklődésüket, hogy személyesen is felkeressék a helyszíneket. Megtisztelő volt, hogy az applikáció hasznosításáról iskolánk pedagógusa tarthatott tájékoztatót – mondta Vellai László igazgatóhelyettes. Hozzátette, hogy az iskola új projektje keretében az intézmény 12 diákja utazik húsvétkor Bécsbe háromhetes informatikai és vendéglátás-gyakorlatra. 

Mészárosné Hardi Ágnes elmondta, hogy az előadás során bemutatta az iskolát, szólt arról, hogy március 15-én Magyarország éppen ünnepel. – A közönség körében legnagyobb sikert az iskola filmen való bemutatása aratta. Jelen voltak a palermói elöljárók, tanárok, diákok, professzorok. Tájékoztatót kaptak a projekt menetéről, arról, hogy milyen mobilitásokon vettünk részt a megvalósulása érdekében. Kiderült, hogy milyen technikával készültek a felvételek, miből állt össze az applikáció. Nekünk, pedagógusoknak el kellett mondanunk, hogy nálunk milyen szerepet kap a VR az oktatásban. Sok mindenről én nem tudtam még beszámolni ezen a téren, a mi iskolánkban ez az első kezdeményezés a VR oktatási felhasználása felé. Kollégáink a közelmúltban ugyan Portugáliában már kipróbálhatták és tanulták az oktatását, és az Országos Digitális Témahéthez kapcsolódva a diákoknak is bemutatjuk az elkészült terméket. 

Az iskolában a szakképzés részéről a rendészet, épületgépészet, turizmus tárgyak jelezték, hogy szeretnének VR tananyaggal is részt venni az oktatásban, képzésben. Létezik már tananyag biológiából és földrajzból például a városok bemutatása terén. De vannak elérhető külföldi tananyagok is, amelyeket elkérünk a külföldi partnerektől – mondta a tanárnő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában