Helyi kultúra

2023.05.18. 14:00

Kézimunka-műhelyfoglalkozás Tésen

Május 20-án, szombaton 9 és 12 óra között a tési faluházban Cz. Tóth Hajnalka hímzésszakértő a bakonyi fehérhímzés gyakorlati fogásait bemutató műhelyfoglalkozása várja az érdeklődőket.

Napló

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében kerül megrendezésre a Tési Pajta Eklektika nevű programsorozat, amely október 7-éig a tavasz és a nyár szinte minden hétvégéjére izgalmas elfoglaltságot kínál, adták hírül a szervezők. A település a saját művészeti águkban kivételeset és maradandót alkotó nyolc magyar művész, szakértő bevonásával olyan kreatív foglalkozásokra invitálja az érdeklődőket, ahol profik instrukcióit és mozdulatait követve könnyedén sajátíthatók el a grafika, a fehérhímzés, a papírfonás vagy akár a telefonos klipkészítés mesterfogásai.

Tés célja a programsorozattal, hogy a hagyományokat tisztelő fiatal és idős nemzedéket aktívan bekapcsolja a művészetekbe, kultúrába, hogy együtt és hasznosan töltsék el a szabadidejüket. A turizmus zajától távol működő modern Pajták a helyi kulturális életnek lendületet adó miniközpontok, amelyek az ízlésformálás, az eleven hagyomány és az innováció otthonaiként a kortárs kultúra értékeit összekötik a hely szellemével. Idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban 23 településen 29 Pajta-helyszín vesz részt. 
A Pajta Program eseményei a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként valósulnak meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában