Helyi kultúra

2023.05.30. 11:00

Mondókázó és kerekítő

Tóth B. Zsuzsa

A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár aulájában június 1-én 9.45-kor Kerekítő Mondókázó baba-mama foglalkozás, 10.30 órától Kerekítő Manó Torna lesz. A Kerekítő június elsejétől, csütörtökönként 9.45 órától lesz Fizl Kata csecsemő és kisgyermeknevelő, Bábos Gyereksarok bábos gyermekfelügyelő, védjegyes Kerekítő baba mama foglalkozás-vezetővel. 

A Kerekítő Mondókázó (0-3 év) foglalkozáson a közkedvelt, vagy kevésbé ismert népi mondókákat, ölbeli játékokat, népdalkincseket és népi gyermekdalokat elevenítünk fel hangszerjátékkal kísérve. 

A kicsik számára a világ elsőként az édesanya ölében, a közös játékban, érintésben, mosolyban, ölelésben kerekedik ki. Az önfeledt együtt játszás, a lovagoltatók, a tenyeresdik, a cirókázók mind érzelmi biztonságot nyújtanak, mely a korai szülő-gyermek kapcsolat meghatározója és megalapozzák a gyermek értelmi és érzelmi fejlődését, ráadásul mindez észrevétlenül történik az önfeledt játék során. A baba-mama foglalkozásokon együtt játszanak, énekelnek a résztvevők a 21 kötetből álló Kerekítő könyvcsalád népdal, népi mondóka és ölbeli játék gyűjteményéből szemezgetve. A foglalkozások Kerekítő manó interaktív, szórakoztató bábjeleneteivel kezdődnek. A gyerekek rajonganak érte, hiszen a könyvek oldalairól ismert, igazi mesefigurával játszhatnak együtt. Hangszerek széles palettáját használja a foglalkozások vezetője, citera, furulya, sámándob, metalofon, valamint, koshi, triangulum, esőbot és még számtalan más megismerhető egy-egy alkalommal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában