Szombaton ősbemutató a Latinovits–Bujtor Játékszínben

2023.10.13. 19:17

Tetteinknek következménye van (galéria)

A bántalmazás a témája a Veszprémi Petőfi Színház első játékszíni bemutatójának, melyet október 14-én este láthatnak először a nézők A hatodik szék címmel.

Veol.hu

A pénteki médianapon a sajtó képviselői jeleneteket láthatta a szombati előadásból

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A darabot a színház felkérésére Topolcsányi Laura írta. Az előadást az idei érzékenyítő fesztiválon már bemutatták, bérletes formában azonban most kerül a nézők elé. A másfél órás előadás egy hattagú baráti társaság története, ahol régen, több mint harminc éve történt valami. Tetteinkről, azok következményeiről szól a darab. A bántalmazásról beszélnünk kell a magunk és a társadalom gyógyítása érdekében, vélik az előadás létrehozói. Az ötletgazda Kellerné Egresi Zsuzsanna kreatív menedzser, igazgatóhelyettes, mentálhigiénés szakember.

– A darab lemodellezi azt a konstrukciót, amiben a bántalmazás működni szokott. Megtudhatjuk ki az áldozat, ki a zaklató, ki a segítője, ki a szemlélő… Tiszta, egyszerű térben fogunk játszani, ami a problémára fókuszál, külsőségek és sallangok nélkül, így semmi nincs, ami mellékvágányokra irányítaná a képzeletet. A téma nehéz, viszont égetően fontos, és egyszerűen, mégis valósághűen, elgondolkodtatóan tárja fel azt a nézők előtt – nyilatkozta korábban a rendező, Tasnádi Csaba.

Az előadásban Palásthy Beát, Cservenák Vilmost, Keller Jánost, Módri Györgyit, Máté P. Gábort és Keresztes Gábort láthatják a nézők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában