A musicalek világa

2017.11.16. 18:07

Bemutatkozott a Broadway a Batsányiban

Általános iskolásoknak és gimnazistáknak mutatkozott be egy előadás erejéig a Vasutas Zene- és Képzőművészeti Iskola Pesti Broadway Musical Stúdiója hat művésze a Vasutasok Országos Kulturális Egyesülete (VOKE) Batsányi művelődési házában Tapolcán.

Tóth B. Zsuzsa

A Vasutas Zene- és Képzőművészeti Iskola egykori növendékei mutatkoztak be a VOKE-ban Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A vendégek a legszebb magyar musicalekből összeállított műsort adtak a fiataloknak, akiket Pál Gábor, a zeneiskola igazgatóhelyettese köszöntött. Mint elmondta, a Vasutas Zene- és Képzőművészeti Iskola 28 éve váltott profilt, hogy az akkor hiányzó énekes színész képzést pótolja. Azóta több mint kétszáz növendék végzett náluk, többek között Auth Csilla és Varga Miklós is. Az iskola biztosítja az utánpótlást a musical műfajnak.

A Vasutas Zene- és Képzőművészeti Iskola egykori növendékei mutatkoztak be a VOKE-ban Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Akik nálunk végeznek, musicalszínész-énekesek, ma már a Madách Színháztól az Operettszínházig mindenhol ott vannak. Akik hazánk zenés színházaiban lépnek fel, mindannyian itt tanultak. Szerepelnek, énekelnek például a legújabb, Queen című musicalben. Mindannyian profik, akik az iskolában a színészmesterségtől a beszédtechnikáig mindent megtanultak. Sőt, felnőtteket is képezünk, amikor egy profi színész énekes szerepet kap, hozzánk jön éneket tanulni. Így volt ezzel például Huszti Péter és Gálvölgyi János is. A 28 éves iskolában Toldi Mária teremtette meg a műfajt, az egykori növendékek közül sokan már külföldön szerepelnek, és állítják, hogy Toldi Mária már az alapításkor azt tanította, amit ma Londonban oktatnak – mondta Pál Gábor. Az elő-adáson különféle színházi társulatok tagjai szerepeltek, a hat fiatal színész a Vasutasok Országos Kulturális Egyesülete 14 művelődési házát is végigjárta már. Előadásukban részletek hangzottak el többek között az Elisabeth és a Lady Budapest című musicalből. A fellépők között volt az Operettszínházból Langer Balázs, Kádár János Szabolcs, Barkóczi Sándor, valamint Göbölös Krisztina, a Budapest Voices énekegyüttes szólistája. Az előadást a helyi önkormányzat pályázati támogatása segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában