Harmincöt egyéni csúcs született

2019.08.21. 11:00

Tapolcai emlékversenyen tért vissza a dobó, Pars Krisztián

Mindössze három centiméterrel maradt el a világbajnoki kvalifikációt jelentő szinttől Pars Krisztián, London kalapácsvető olimpiai bajnoka, aki a dr. Papp Pál–Csermák József emlékversenyen tért vissza másfél éves eltiltását követően.

B. Virág Rita

Pars Krisztián nemzetközi szinten is komoly eredménnyel tért vissza

Fotó: Penovác Károly/Napló

Közel 150 nevezés érkezett az idei, hagyományos dr. Papp Pál–Csermák József kalapácsvető emlékversenyre, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Tapolcai Sport Akadémia Sportegyesület közösen szervezett meg.

A viadal – a hagyományoknak megfelelően – a két névadó, dr. Papp Pál és Csermák József előtt tisztelegve, koszorúzással indult, amelyet a tapolcai Pantheonnál tartottak meg.

A megméretésen Veszprém megyét a VEDAC és a Pápai AC képviselte.

A legifjabbak, a gyermek korosztály állt dobókörbe először, ahol szép eredmények születtek. A lányoknál a veszprémi Fertig Fanni 58,20 méterrel 7 centi híján 16 métert vert a második helyezettre.

A fiúknál a szintén VEDAC-os Kis Zétény egyéni csúcsot dobott a kétkilós ka­lapáccsal, 35,27 méterrel azonban nem tudott dobogóra állni, negyedik lett.

Az újonc korcsoportban kettős pápai siker született: Horváth Áron 47,85 méterrel nyert, ami egyéni csúcs, Füredi Dominik 45,49 méterrel a második helyen végzett.

A serdülőknél szintén az első két helyet a Pápai AC dobói vitték haza: Füredi Dániel 76,25 méterrel aranyérmet kapott, Tóth Richárd 67,27 méterrel második lett. Ugyanitt a VEDAC-os Csekő Miklós új egyéni csúcsnak örülhetett, 63,10 méterrel nem sokkal maradt le az éremről, a negyedik helyen végzett.

A lányok 3 kilós küzdelmeiben a serdülőknél Csatári Jázmin 63,67 méterrel utasította maga mögé a mezőnyt, új egyéni csúccsal. Testvére, Csatári Dominika az ifiknél állhatott fel a dobogó tetejére, 54,11 méterrel.

Ötkilós kalapáccsal, a serdülő fiúknál szintén kettős sikert ünnepelhetett a Pápai AC. Füredi Dániel új egyéni csúccsal, 64,70 méterrel lett első, mögötte a második helyet Tóth Richárd érdemelte ki, 58,21 méterrel. A VEDAC-os Csekő Miklós 58,16 méterrel bronz­érmet vett át.

Pars Krisztián nemzetközi szinten is komoly eredménnyel tért vissza
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ifiknél Sztupák László (Pápai AC) 70,63 méterrel másodikként zárt.

Hatkilós kalapáccsal is próbára tették magukat az előbb említett sportolók. A serdülőnél Füredi Dániel nyert (56,07), Tóth Richárd előtt (51,26). Az ifiknél Sztupák László még egy ezüstöt bezsebelt (62,90).

A junioroknál a VEDAC-os Minyó Bence pedig harmadik lett (58,91).

A felnőtt nőknél tizenöten álltak dobókörbe. A számot a már vébészintes Gyurátz Réka nyerte 69,97 méterrel. Két hónapos kihagyás után a magyar csúcstartó Orbán Éva nem találta önmagát, 59,99 méterrel hatodik lett.

A férfiaknál az évad legrangosabb mezőnye gyűlt össze. A Szuper Liga fordulóban Halász Bence az idény második legjobb eredményével nyert (78,13). Második lett az eltiltása után visszatérő Pars Krisztián 75,97 méterrel, három centivel elmaradva a vébészinttől. Új egyéni csúccsal nyolcadik lett a VEDAC-os Czeller Gábor (67,19).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában