Két játékos is koronavírus-fertőzött a veszprémi kosarasoknál (frissítve)

Két játékos koronavírustesztje is pozitív lett – derült ki a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttes hivatalos közleményéből.

B. Virág Rita

Forrás: pixabay

Azt írják: „Akárcsak eddig, úgy ezt követően is mindenben a járványügyi előírásoknak megfelelően járunk el, folyamatosan egyeztetve az érintett hatóságokkal, annak érdekében, hogy elkerüljük a további megbetegedéseket.”

Lapunk megkereste Naményi Miklóst, az egyesületet működtető gazdasági társaság ügyvezetőjét, aki elmondta, vasárnap több játékos is rosszul érezte magát, ezért a járványügyi előírásoknak megfelelően letesztelték őket. Kettejük pozitív eredményt produkált, ezért azonnal hatósági karanténba került az egész csapat.

Ráadásul szombaton az Egis Körmend U20-as alakulatával játszott felkészülési mérkőzést a Veszprém, amit meg is nyert 78-53-ra, azonban a szabályok szerint az ellenfélnek is kéthetes karanténba kell vonulnia.

– Sajnos nem állunk úgy anyagilag, hogy mindenkit kétszer leteszteljenek, és így felszabaduljon a karantén alól. Ez nagyjából 800 ezer, egymillió forintba kerülne, azonban ezt mi nem engedhetjük meg magunknak, ezért megvárjuk a két hét leteltét. Addig az edzések szünetelnek, ami nem túl jó, hiszen szeptember 26-án rajtol a bajnokság. A járványügyi szabályoknak megfelelően szeptember 14-én tudunk újra edzésbe állni – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában