Elviszi a vírus a Mikulás-ralit is?

December 5-6-án Veszprémben és környékén rendezik meg a 24. Mikulás Rallyt, a magyar rali bajnokság zárófutamát, ami idén bajnokavatóvá lépett elő, ezért nem mindennapi izgalmakra van kilátás. Arról, hogy lesz-e verseny a jelenlegi járványügyi helyzetben, Lakatos Róbert, a verseny szervezője nyilatkozott a Naplónak.

Juhász-Léhi István

- A Mikulás-rali 24 éves történetében soha nem volt arra példa, hogy a verseny veszélybe került volna, hiszen annak idején nem ob- futamként indult, idén tavasszal pedig a pandémia teremtette helyzet hozta úgy, hogy az ORB része lett – fogalmazott Lakatos Róbert. – Közel negyedszázada azért álmodtuk meg ezt a viadalt, hogy egyfajta buliversenyként, önfeledt szórakozásként a ralit népszerűsítésük, természetesen szigorúan betartva a biztonsági előírásokat. Ezt a célját tavaly decemberig tökéletesen be is töltötte.

Mint az elhangzott, a Covid-19 mindenkinek felborította idén az életét, ez alól a magyar ralisport sem volt kivétel, aminek következményeként a Mikulás-rali bajnoki futam lett.

- Úgy alakult az idei pontvadászat, hogy bizony nem dőlt el az elmúlt hétvégén Nyíregyházán a bajnoki cím sorsa, ezért Veszprémben avatunk bajnokot. Vagy nem… – tette hozzá Lakatos Róbert. – Ebben a pillanatban nem lehet az ügyben biztosat mondani, mert miután megvártuk a vészhelyzet kihirdetését, állásfoglalást kell kérnünk az illetékes szervektől. Annak alapján, amit a miniszterelnök bejelentett, még az sem elképzelhetetlen – mivel nem amatőr sportról beszélünk, hanem nemzeti bajnokságról –, hogy zárt kapus rendezvényként meg tudjuk szervezni a törvényeknek megfelelően a ralit, alkalmazkodva az aktuális előírásokhoz. Dolgozunk tovább, és reményeink szerint néhány napon belül kiderül, hogy mik a realitások.

A verseny szervezője kérdésünkre beszélt arról is, hogy két fő közegnek szervezik a versenyeket, a nevezőknek és természetesen a nézőknek.

- Versenyezni akarunk és szórakoztatni, ilyen értelemben érvágás rajongók nélkül a rali, de olyan nehéz most a helyzet, hogy megpróbálnunk alkalmazkodni a körülményekhez az ebben részt vevőkkel, az autósport-szövetséggel, a szponzorokkal, a versenyzőkkel, és együtt igyekszünk megoldani a kialakult helyzetet, már ha meg lehet a jelenlegi törvényi szabályozásokon belül – mondta a Mikulás-rali szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!