Futsal: négyes döntőben a Veszprém

A futsal Magyar Kupa négyes döntőjében lép pályára a Balaton Bútor FC Veszprém, amely az elődöntőben kedvező, de egyáltalán nem könnyű ellenfelet kapott.

Horváth Gábor

Forrás: pixabay

Sajátosan alakult a Magyar Kupa kiírása idén a futsalosoknál. A veszprémiek az NB II-es Kistarcsa magabiztos oda-vissza legyőzésével már február legelején sikerrel abszolválták a negyeddöntős kört, amely csak május 10-én fejeződött be.

Már a sorsolás is megvolt, amikor még nem lehetett tudni, hogy a Veszprém, Berettyóújfalu, Újpest hármashoz a Haladás vagy a Nyírgyulaj csatlakozik-e. A bakonyiak számára ez azért volt különösen fontos, mert ez utóbbi párharc adta elődöntős ellenfelüket (a másik ágon a Berettyóújfalu és az Újpest került össze). Mindenki arra számított, hogy az NB I egyik legjobbjával, a Haladással kell majd megmérkőznie a Balaton Bútor FC-nek, de a Nyírgyulaj meglepetést okozott, kiejtette az esélyesebb riválist. A hazai 2-2 után Szombathelyen 3-3-as döntetlent értek el a vendégek, így idegenben lőtt több góllal bejutottak a négyes fináléba.

A Veszprém ennek örülhet, hiszen míg a Haladás a bajnoki címért küzd, a Nyírgyulaj alsóházas volt az élvonalban, persze egyáltalán nem lehet félvállról venni az összecsapást. A Nyírgyulaj gyengén kezdte az idei szezont az NB I-ben, és utolsó helyen zárta az alapszakaszt, a rájátszásra viszont összekapta magát, és hat siker mellett csak kétszer kapott ki. A bakonyiak malmára hajthatja ugyanakkor a vizet, hogy a csapat jó formában várhatja a hétvégét. Hétfőn a Kecskemét ellen sikerült kivívni a jogot a bajnoki bronzpárharcban való részvételre.

A Veszprém–Nyírgyulaj meccs ma 13 órakor kezdődik a budaörsi Aramis SE csarnokában. Ugyanebben az időpontban játszik egymással Budapesten az Újpest és a Berettyóújfalu. A győztesek vasárnap 19.30-as kezdettel csapnak össze a fináléban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában