labdarúgó megye I

2021.09.17. 07:00

Hibátlanok derbije Úrkúton

Igazi rangadóval folytatódik a küzdelem a labdarúgó megye I-ben, Úrkúton csap össze egymással az első és a második helyezett. A hazaiak és a vendégek is hibátlan mérleggel várják a találkozót.

Horváth Gábor

A piros mezes FC Zirc és a Herend egyaránt otthon szerepel hétvégén

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ötödik forduló következik a labdarúgó megye I.-ben, a játéknapon több érdekes párosítást is rendeznek, a sorból kiemelkedik az Úrkút SK és a TIAC VSE összecsapása.

Úrkút SK (1.)–TIAC VSE (2.): A két százszázalékos csapat hasonlóan remek formában készülhet a derbire. Az úrkútiak négy siker után állnak, 21 góljukra egyetlen válasz sem érkezett. Szintén villámrajtot vett a TIAC, a tapolcaiak ugyan csak három bajnokin vannak túl (a Tihany ellenit későbbre halasztották), de ezeken a mérkőzéseken mind maximálisan dominált az együttes, a fölényt a gólarány is jól mutatja: 22 lőtt, 2 kapott találat. Tehát komoly támadópotenciállal rendelkező alakulatok csapnak össze, szoros, izgalmas ütközet várható. Hazai környezetben az Úrkút egy hajszálnyival esélyesebbnek tűnik, de szervezett játékkal és jó helyzetkihasználással a Tapolca akár meg is lepheti a vendéglátót. Viszont arra figyelniük kell a vendégeknek, hogy az úrkútiak eddigi meccseiken nagyon veszélyesen tudtak futballozni, sok lehetőséget dolgoztak ki, és a négyből három találkozójukon már az első negyedórában előnybe kerültek.

Herend PSK (16.)–Magyarpolány SE (13.): Idegenben is a Magyarpolány az esélyesebb, annak ellenére, hogy az előző körben 10-0-ra kikapott Tapolcán. A polányiak három találkozó után egy sikerrel és két vereséggel állnak, a Herend pedig négyből négyszer vesztesen hagyta el a pályát.

FC Zirc (7.)–Fűzfői AK (8.): Mindkét együttes két-két sikerrel és vereséggel rendelkezik, a gólarányuk is hasonló (nullás). A Balaton-partiaknak eddig nem ment idegenben ebben a szezonban, ami az FC Zirc malmára hajthatja a vizet, de legutóbbi hazai fellépésén az újonc csúnya pofonba szaladt bele (Zirc–Tapolca 1-6). Mi arra számítunk, hogy izgalmas csatában döntetlen születik.

Tihanyi FC (2.)–Ajka Kristály (6.): Az előző idény csúcsrangadója ezúttal nem tűnik annyira érdekesnek. A tihanyiak háromból három sikernél járnak, a Kristály négy bajnokiból kétszer is kikapott. Valószínűleg a címvédő félszigetieknek sikerül otthon tartaniuk a pontokat, ugyanakkor ne írjuk le teljesen a tavalyi ezüstérmes Kristályt. Az ajkaiak képesek lehetnek megnehezíteni riválisuk dolgát, hiszen több olyan futballistával is rendelkeznek, akik tudnak villanni, akár pontot, pontokat érően is.

Devecser SE (10.)–Balatonalmádi SE (12.): Két vereséggel rajtolt az Almádi, de legutóbb egy elsöprő győzelemmel jelezte a gárda, hogy visszatérne régi helyére, az élmezőny közelébe. A balatoniak lendületből Devecserben is nyerhetnek, a hazai csapat nincs jó formában, legutóbb kikapott Gyulafirátóton, igazi, eddig egyetlen otthoni mérkőzését megnyerte.

A piros mezes FC Zirc és a Herend egyaránt otthon szerepel hétvégén Fotó: Penovác Károly/Napló

Várpalotai BSK (11.)–Gyulafirátót SE (15.): Az első néhány fordulóban stabil együttes benyomását keltette a VBSK, amely négy alkalomból kétszer tudott pontot szerezni, egy-egy győzelem és döntetlen formájában. A várpalotaiak most esélyesként játszanak, hiszen a Rátót nem túl acélos idén (sem). Ugyanakkor a GYSE a múlt héten megszerezte idénybeli első sikerét, így jobb hangulatban és nagyobb önbizalommal léphet pályára, mint korábban. A győzelem bravúr lenne a vendégektől, a döntetlen inkább van benne a pakliban.

Csetény SE (14.)–Péti MTE (5.): Az eddig látottak alapján a masszív, hétpontos pétfürdőiek sikerét ígéri a párharc. Az egy győzelemmel és három vereséggel álló Csetény abban bízhat, hogy hazai környezetben sikerül szervezetten futballoznia, elszánt játékkal esetleg megnehezítheti a vendégek dolgát.

Szentantalfa NVSE (9.)–Sümeg VSE (4.): Három siker után a múlt héten először szenvedett vereséget ebben a szezonban a Sümeg, amely Szent­antalfán sem mehet biztosra. Az újonc hazai pályán kettőzött erővel küzd, még veretlen otthon, a Sümegnek várhatóan nagy erőket kell mozgósítania a pontok érdekében. Akár igazán gólgazdag meccset is láthat a nagyérdemű, mert mindkét együttes szeret támadni, és eddig egyik fél sem jeleskedett a védekezést tekintve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!