A legjobbkor vezetett a Veszprém

2022.01.20. 09:46

Megyei rangadót tartottak a Hepp-kupában

Óriási csatát vívott a két megyei rivális, a Veszprém és a Pápa a férfi kosarasok Hepp-kupájában: a vendégek szinte végig vezettek, ám a hajrában Szabó Péter tripláival fordított a házigazda és végül kivívta a továbbjutást.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém KK–Conoil Pápa KC 103-99 (14-25, 26-19, 31-31, 32-24)


Veszprém, 110 néző. V: Török, Esztergályos, Földesi. Veszprém Kosárlabda Klub: Horváth 19/9, Füzi 12/6, Szabó 33/21, Glatz 6, Osztoics 6. Csere: Tóth 16, Szeifert 8/6, Birkás 3. Edző: Zeljko Lukajic
 Conoil Pápa KC: Erdei 12/6, Koma 19/3, Sonyák 28/9, Varga 15/3, Németh 7. Cserék: Horváth 7/3, Hódi 11/9, Litner. Edző: Vajda Balázs.

 

A Pápa kezdte jobban a megyei derbit, a hazaiak első kosára majdnem öt percet kellett várni, akkor Szabó közelije talált utat a gyűrűbe (2-4). Sőt, az irányító triplájával sikerült átvenni a vezetést is, ám Sonyák és Németh pontjaival lendületbe jött a pápa (9-13). Sonyák megállíthatatlannak bizonyult és a 10. perc elején már 14-24 állt a kijelzőn.

 

A második játékrészben Varga közeli kosara után már 14-27-re mentek a vendégek. Hódi triplája után pedig 16-30-at mutatott az eredményjelző. Szabó fújt riadót a veszprémi oldalon. Lukajic edző cserékkel próbálta felrázni a társaságot, ami bejött: egyre jobban védekezett a Veszprém és Horváth Á. triplája után ismét lőtávolon belülre került (24-30). Sőt, Birkás és Tóth N. kosaraival kettőre csökkent a hátrány (28-30). Koma triplájára Szeifert azonnal válaszolt, majd a Conoil büntetőkkel növelte a differenciát (31-38). A fiatal center, Osztoics megszerezte első pontjait, és a lepattanó szerzésből is kivette részét. Nem akart lemaradni a VKK ellenfelétől, a félidő végére 40-44-re állt a meccs.

 

Szabó triplája vezette fel a harmadik felvonást (43-44). A túloldalon Varga is hintett egy hármast. A Pápa ügyesen tartotta előnyét, amint a Veszprém közelebb jött, mindig akadt valaki, aki lendített egyet a csapat szekerén. Koma és Erdei pontjai után 47-56-os állás alakult ki.

 

Persze a veszprémiek is küzdöttek becsülettel, főleg Szabó célzott pontosan, de az megnehezítette a dolgukat, hogy folyamatosan futottak az eredmény után (27. perc: 60-62). Horváth Á. kosarával kiegyenlített a VKK, azonban a Conoil Koma és Sonyák pontjaival ismét meglógott (62-67). A negyed végén 71-75 volt az eredmény.

 

A negyedik negyed elképesztő izgalmakat tartogatott. Míg a Veszprém mindent megtett a felzárkózásért, addig a Pápa igyekezett tartani a vezetést. Hullámzott a játék, hol kettőre csökkent a differencia (75-77), hol nyolc egységre hízott a Conoil előnye (82-90). Horváth A. triplája után úgy tűnt, a Pápa jut tovább (37. perc: 84-93), azonban a mérkőzés tartogatott még egy fordulatot. Tóth N. közelijével és lepattanóival kezdte meg a felzárkózást, majd Horváth Á. triplájával már 89-93-ra állt a meccs. Füzi hármasaival már a Pápa volt hátrányban (95-93). Sonyák nem hagyta annyiban, öt pontjával már a vendégek álltak továbbjutásra (95-98). Egy perc sem maradt, amikor Szabó hatodik tripláját jegyezhettük fel (98-98). Sonyák hagyott ki nagy lehetőséget, Szabó pedig bevarrta hetedik hármasát is (101-98). A végén még Sonyák és Tóth N. büntetőzött, de a Veszprém már adta ki kezéből a vezetést. Végül óriási küzdelemben kivívta a továbbjutást.

 

Zeljko Lukajic: - Még elemezni fogom ezt a mérkőzést, de az egyértelmű, hogy sok eladott labdánk volt, és még rengeteg munka vár ránk a kosárlabda technikai részét illetően. Új rendszert vezettem be a védekezésben, és tisztában vagyok vele, hogy a csapatnak idő kell, amíg ezt el tudja sajátítani megfelelően. Szükségünk van egy új játékosra is, mivel gondjaink van center poszton. Amivel elégedett vagyok, az két fiatal játékosunk Osztoics Milán és Birkás András teljesítménye, akik nagyon akartak, jól és agresszíven játszottak.

 

Vajda Balázs: - Nagyon örülök, hogy a csapatom meghatározó játékos hiányában is ilyen jól összeszedte magát. Le a kalappal mindenki előtt, a srácok maximumon égtek, nagyon összeszedetten játszottak, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy utolsó labdás mérkőzésre kényszerítettük a nagyon jó erőkből álló a Veszprémet, ráadásul egész mérkőzésen vezetve. A védekezésünk nem volt annyira extra, de nagyon szépen támadtunk, ezt mutatják a dobott pontok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában