Gálaünnepségen ismerték el a tehetségüket

2023.04.21. 07:00

Hatvannál is több dobogós helyet értek el a vármegyei diáksportolók országos versenyen

A vármegye tavalyi tanévben kiemelkedő eredményeket elért diáksportolóit díjazták csütörtökön az Agórában.

Marton Attila

Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő és Matolcsi István, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület volt elnöke

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az ünnepségen azokat a tanulókat ismerték el, akik a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett versenyek országos döntőjében dobogós helyen végeztek a 2021-22-es tanévben. 

A Veszprém vármegyei diákok az előző tanévben 23 arany-, 22 ezüst- és 18 bronzérmet nyertek a diákolimpia országos döntőin, amelynek köszönhetően az elmúlt tíz esztendő legeredményesebb évét zárták. 

A résztvevőket Pálmai Zita, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnöke és Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő, az önkormányzat Köznevelési, Ifjúsági, Sport- és Civil Bizottságának elnöke köszöntötte. A bizottság elnöke hosszan méltatta a nyugdíjba vonuló Matolcsi Istvánt, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület volt elnökét. 

A köszöntők után díjazták a diákokat, elsőként a diákolimpia országos döntőin első helyezést elérőket. Egyéni bajnoki címet szerzett Kubasi János (síkfutás), Varga Gréta Barbara (síkfutás), Fekete Júlia (síkfutás), Tóth Eszter (síkfutás), Kövér Fanni (gerelyhajítás), Szekeres Hanna (síkfutás), Sirkó Csenge (hárompróba), Szalai Tíria (torna), Páll Sebestyén (gyorsúszás) és Czizmazia Áron (diszkoszvetés). Egyéni versenyszámban ezüstérmet szerzett Szirbek Albert (síkfutás), Rédling Renáta (síkfutás és mezei futás), Honti Marcell (síkfutás), Mező Zsófia (síkfutás), Felber Kata Zselyke (többpróba), Szemán Kitti (síkfutás), Furda Botond (síkfutás), Mireider Gergő (mezei futás), Felber Farkas (gátfutás), Redenczki Zsombor (síkfutás), Jurec Dóra (torna), Bérczi Bendegúz (gyorsúszás), Leimeiszter Zóra (hátúszás). Harmadik helyezést ért el Kázmács Bence (asztalitenisz), Lents Barnabás (síkfutás), Szemán Kata (síkfutás) Újhelyi Patrik (gátfutás), Munkácsy Márton (síkfutás).

A vármegyei fiatalok eredményesen szerepeltek csapatban is. Országos döntőn bajnoki címet szerzett a VSZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum 4x400 méteres fiú váltófutó-csapata, a Vetési Albert Gimnázium 4x400 méteres lány váltófutó-csapata, a Vetési Albert Gimnázium 4x800 méteres síkfutó leánycsapata, a Vetési Albert Gimnázium V-VI. korcsoportos lány tornacsapata, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola II. korcsoportos lány tornacsapata, a Noszlopy Gáspár Gimnázium 4x1500 méteres fiú váltófutó-csapata, a Lovassy László Gimnázium VI. korcsoportos fiú mezeifutó-csapata, a Sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola IV. korcsoportos fiú röplabdacsapata, a Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola IV. korcsoportos fiú kézilabdacsapata, a Noszlopy Gáspár Gimnázium V-VI. korcsoportos fiú kézilabdacsapata, a Noszlopy Gáspár Gimnázium V-VI. korcsoportos fiú strandkézilabda „A” csapata és a Noszlopy Gáspár Gimnázium V-VI. korcsoportos fiú focicsapata. 

Országos diákolimpiai döntőn ezüstérmet ért el a Lovassy László Gimnázium V. korcsoportos fiú csapata mezei futásban, a Noszlopy Gáspár Gimnázium V. korcsoportos lány csapata mezei futásban, a VSZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum svédváltócsapata, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola III-IV. korcsoportos lány tornacsapata, a Padányi Katolikus Iskola IV. korcsoportos lány strandkézilabda-csapata, a Noszlopy Gáspár Gimnázium V-VI. korcsoportos fiú strandkézilabda „B” csapata, a Noszlopy Gáspár Gimnázium V-VI. korcsoportos futsalcsapata, az Alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásnevelési Központ csapata és a Balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium V-VI. korcsoportos fiú kézilabdacsapata. 

Bronzérmet szerzett a Lovassy László Gimnázium 4x400 méteres fiú váltófutó-csapata, a Noszlopy Gáspár Gimnázium 4x800 méter lány váltófutó-csapata, a Vetési Albert Gimnázium 4x1500 méter fiú váltócsapata, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola IV. korcsoportos lány távolugrócsapata, a Balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola játékos sportversenyek vegyes csapata, a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola lány kézilabdacsapata, a Gógánfai Fekete István Általános Iskola III. korcsoportos lány röplabdacsapata, a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium V-VI. korcsoportos lány röplabdacsapata, a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola II. korcsoportos lány tornacsapata, a Pápai Erkel Ferenc Zenei Általános Iskola III-IV. korcsoportos fiú tornacsapata, a Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola I. korcsoportos fiú tornacsapata, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola I. korcsoportos lány tornacsapata. 

Az eseményen a diáksport területén kiemelkedő munkát végzett sportszakembereket is díjazták. Elismerést vehetett át Bárány Judit (Zirc, Reguly), Vati-Pálfi Ivett (Veszprém, Noszlopy), Varga Péter (Noszlop, Német Nemzetiségi iskola), Renczes Ákos (Sümeg, Ramassetter), Molnár Lajos (Révfülöp, általános iskola), Tóth Péter (Pápa, Sport Nonprofit Kft ügyvezetője). Különdíjat vehetett át a diáksport fejlődésében évtizedekig végzett munkájáért Szász Péter, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület felügyelőbizottságának volt elnöke, Hanzmann László, az egyesület volt alelnöke és Matolcsi István, az egyesület volt elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában