Hírek

2014.01.03. 18:25

Optimista a jövőkép

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Kormányhivatal közösen tartott újév-köszöntő fogadást a megyeházán.

Balla Emőke

 

Dr. Kovács Zoltán a Bort, búzát, békességet! újévi köszöntőverssel kívánt mindenkinek boldog új évet. Jobbról Lasztovicza Jenő Fotó: Penovác Károly

Megtelt vendégekkel a megyeháza Szent István terme péntek délután. Az új évet köszöntő rendezvényen részt vettek a megye településeinek polgármesterei, a megye országgyűlési képviselői, a megyei önkormányzat közgyűlésének képviselői, a Veszprém Megye Érdemrend kitüntetettjei, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalának vezetői, a történelmi egyházak képviselői, intézmények vezetői, mintegy százhetvenen. Az ünnepség kezdetén műsort adott a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, Katona János vezényletével.

Lasztovicza Jenő, a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke köszöntötte a vendégeket, köztük az alsó-ausztriai tartományi parlament elnökét és feleségét, Hans és Luise Penzet; Veszprém megye szoros baráti kapcsolatot ápol a tartománnyal. (Folytatás a

-Újévkor sokan tesznek fogadalmat, a legtöbben optimisták, pozitívan szemlélik a 2014-es évet - mondta a megyei közgyűlés elnöke. - Van okunk arra, hogy optimisták legyünk, hiszen a magyar gazdaság teljesítménye a vártnál jobb, és elemzők szerint az idén is javulni fog. Ha jól megy a gazdaságnak, akkor jól megy a társadalomnak, az önkormányzatoknak is. Lasztovicza Jenő felidézte a közigazgatás átszervezését, korszerűbbé tételét, a megyék szerepét. A megyei önkormányzatok megtalálták a helyüket, feladatukat, a fejlesztési programokért felelnek. Az elnök biztatta a polgármestereket, ezután is bátran merjenek tervezni, legyenek álmaik, amelyeket megvalósíthatnak.

Dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit, a Veszprémi Törvényszék elnöke, dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke koccint az újév-köszöntő fogadáson  Fotó: Penovác Károly

Dr. Kovács Zoltán, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja időutazásra hívta a vendégeket, és felidézte a veszprémi újévi fogadások történetét, illetve a mostani létrejöttét. A hagyományt évtizedekkel ezelőtt a Pannon Egyetem teremtette meg. A fogadást kezdetben újév napján, január 1-jén tartották, majd az új év első szombatján. Később a megyei jogú város és a megyei önkormányzat is szeretett volna új évet köszöntő fogadást adni, a helyszín az egyetem maradt, három házigazdával. Csatlakozott az MTA Veszprémi Területi Bizottsága (Veab), majd a kormányhivatal, a fogadást az elmúlt években a Veszprém Arénában rendezték. Idén mindenki a maga útját járja.

-Úgy döntöttünk, folytatjuk a hagyományt, meghívjuk barátainkat, ismerőseinket, kitüntetettjeinket, hogy találkozhassunk velük - mondta a kormánymegbízott. - Az újévi fogadásnak ez a lényege, hogy beszélgethessünk, megoszthassuk egymással optimizmusunkat. Dr. Kovács Zoltán a Bort, búzát, békességet! újévi köszöntőverssel kívánt mindenkinek boldog új évet.

A köszöntők után a Veszprémi Petőfi színház művészei, Módri Györgyi és Kőrösi Csaba adtak vidám, zenés műsort. A fogadás koccintással, kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!