Hírek

2017.04.04. 19:30

Egészségdélutánt tartottak Paloznakon

Paloznak - A településen mindig is fontosnak tartották az egészséges életmódot. Nem véletlen, hogy az önkormányzat közel tíz éve szervezi az egészségdélutánt. A faluházba sokan eljöttek szűrővizsgálatra.

Szendi Péter

- Idén nagyon sok fiatal gondolta úgy, hogy ők is részt vesznek az egészségdélutánon. Elsősorban a bőrgyógyász doktornővel vették fel a kapcsolatot - kezdte Verrasztóné Losonczy Anna művelődésszervező.

Ebben az évben volt vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés, továbbá hallás- és látásvizsgálat, valamint prosztataszűrés és potencia-vizsgálat. Ha valakinél felfedeztek valamilyen problémát, akkor Balogh Emil háziorvos utasítására kaptak beutalót szakorvosi vizsgálatra. Szerencsére ebből volt a legkevesebb.

- Idén sem volt olyan személy, akiknél komolyabb panaszok felmerültek volna. Ötvenéves kortól ajánlott a férfiaknál a prosztataszűrés és potenciavizsgálat. Természetesen, hogyha valaki vizelési problémákkal szenved, akkor azonnal keresse fel az urológusát - hívta fel a figyelmet Sztojcsev Stefán urológus.

Sokan eljöttek az egészségnapra, ahol a vérnyomást is ellenőrizték Fotó: Szendi Péter

Ketzán Eleonóra bőrgyógyászt sok fiatal felkereste. Ez annak is köszönhető, hogy közeledik a nyár, és a fiatalok egyre jobban odafigyelnek az egészségükre. - Újabban a bőrrák és a melanoma sok fiatalt érinthet.

Ezt hallják, látják a környezetükben, és úgy érzik, a megelőzés nagyon fontos, érdemes figyelni, hogy ne vigyük túlzásba a napozást, próbáljuk betartani az arany középutat. Paloznakon is találtunk problémás eseteket, de nem kell megijedni - adott helyzetjelentést a bőrgyógyász.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!