Hírek

2010.12.17. 11:29

Elmarad a Magyar Filmszemle?

Vezér Éva, a Magyar Filmunió vezetője e-mailben tájékoztatta a nemzetközi filmszakmát arról, hogy 2011-ben nem rendezik meg a hagyományosan februárban sorra kerülő Magyar Filmszemlét; erről a Variety című amerikai filmes szaklap online kiadása számolt be.

MTI

Mint írták, a Filmunió ügyvezető igazgatója levelében közölte: a 42. Magyar Filmszemle elhalasztásáról szóló határozatot a múlt héten hozta meg a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA), miután az alapítvány költségvetését radikálisan csökkentette a kormány.
   
"Tudjuk, mennyire fontos a hagyományos időzítés az új magyar filmek számára, hogy elkezdhessék nemzetközi pályafutásukat. Remélhetőleg 2012-re az érintett döntéshozók is megértik, milyen fontos a rendezvény és az időzítése is" - idézte Vezér Éva levelét a variety.com.
   
A filmes szaklap írása szerint "a Filmunió kísérletet tett rá, hogy biztosítsa egy kisebb budapesti mustra finanszírozását, hogy meghívhassa rá a magyar film legújabb alkotásai iránt érdeklődő nemzetközi szakmai közönséget, de nem sikerült finanszírozási forrásokat találnia".
    
Kőrösi Zoltán, az MMKA kuratóriumának elnöke múlt héten az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a hagyományos februári időpont helyett április végén rendezik meg a 2011-es Magyar Filmszemlét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!