Rendőrségi

2014.10.01. 10:23

A kukoricásba hajtottak a rendőrök elől

Veszprém - Kaposváron fogták el a rendőrök azt a férfit, aki ellen lopás miatt adtak ki körözést a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Kovács Erika

A pellérdi illetőségű K. Csaba a lopástól számított kilenc órán belül került rendőrkézre - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.


Tájékoztatásuk szerint besurranásos lopás sértettje hívta a rendőrségi segélyhívó számot Várpalotáról 2014. szeptember 30-án 13 óra 38 perckor. A kertből a házba visszatérő sértett éppen szembe találkozott a házból - néhány arany ékszerrel és párezer forinttal - távozó két férfival. A helyszínre tartó járőrök azonosították a helyszínről elhajtó személyautót. A fehér színű Opel Astra személygépkocsi a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. Peremarton belterületén a gépkocsi megfordult, majd az akkor álló, megkülönböztető jelzést használó rendőrautó jobb oldali lökhárítójának ütközött.

Fotók: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Végül a Küngös és Csajág közötti útszakaszon behajtott a kukoricaföldre, a két férfi elfutott. A terület a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai körbekerítették és átvizsgálták. A keresésen kutyát és a levegőből felvételeket készítő drónt is igénybe vettek a rendőrök. Ekkor azonban még nem kerültek rendőrkézre a menekülő férfiak. A rendelkezésre álló adatok alapján a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai azonosították az egyik feltételezett elkövetőt és kiadták körözését. A kaposvári egyenruhások késő este, 22 óra 53 perckor fogták el a 38 éves K. Csabát. Társát továbbra is keresi a rendőrség. K. Csabát a Várpalotai Rendőrkapitányságra szállították, ahol lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!