garázdaság és súlyos testi sértés

2019.07.02. 11:00

Kutyaugatás miatt esett egymásnak két szomszéd

Kutyaugatás miatt alakult ki feszültség két férfi között, ami tettlegességig fajult. Bíróság előtt találták magukat.

Mátételki András

A kertszomszédok között már évek óta megromlott a viszony egyikük kutyájának ugatása miatt. Tavalyelőtt július 21-én K. I. (49) reggel hétkor átment szomszédjához, M. B.-hez (68) azzal, hogy az eb csaholása miatt nem tud aludni. A házigazda a kezét ismerőse vállára tette, majd kezdte kilökdösni a kertből, közben indulatosan közölte: nem tud mit csinálni a kutyájával.

A kapunál K. I. visszafordult, s ököllel ismerőse felkarjába vágott, miközben próbálta kihúzni az utcára. B.-nek sikerült kiszabadulnia a szorításból, majd mérgében felkapott egy nyolc centi hosszú, 2-3 centi vastag botot, amelyet szomszédjához vágott. A bot úgy megsebesítette a „betolakodót”, hogy vérezni kezdett a feje – sérülése nyolc napon belül gyógyult. Viszont M. B.-nek a bántalmazás következtében a jobb felkarjában részlegesen elszakadt az izom, ami nem jött helyre nyolc nap alatt, de nem okozott maradandó fogyatékosságot.

A per jogerősen a törvényszéken zárult, ahol súlyos testi sértésért K. I.-t 180 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották, míg M. B.-t garázdaság miatt egy évre próbára bocsátották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában