egy autót is megrongált

2019.07.01. 07:00

Vezetés közben ütötte meg volt élettársát egy fűzfői férfi

Egy férfi annyira indulatba jött, hogy vezetés közben ökölcsapást mért volt kedvesére. A bíróság nem jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte.

Mátételki András

A történet előzménye, hogy a 36 esztendős B. G. hat évvel ezelőtt élettársi kapcsolatot létesített egy hölggyel, majd egy évvel később megszületett a lányuk, újabb esztendővel később pedig a fiuk. Csakhogy a vádlott agresszív magatartása miatt az asszony 2016 februárban hazaköltözött gyerekeivel Almádiba. A szülők ennek ellenére tartották a kapcsolatot, nyilván a csemetéik miatt. Tavaly október 22-én úgy volt, hogy a férfi kocsival elviszi a gyerekeket a fűzfői albérletébe. A nő elkísérte őket, ám útközben ismét szóváltás alakult ki köztük.

Ekkor a büntetlen előéletű vádlott ököllel szájon vágta egykori partnerét – mindezt látták a kiskorú gyerekek. A kicsik édesanyja nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Útközben megálltak egy pizzériánál, s a nő gyorsan segítséget kért telefon az édesanyjától.

Mire négyen megérkeztek az albérleti lakáshoz, már ott volt a nő édesanyja, testvére, valamint egy férfi ismerősük, aki egy Suzuki Ignisszel érkezett. Amikor a kocsi vezetője elindította járművét, a vádlott elé ugrott, hogy megakadályozza családja távozását. A következő pillanatban a feldühödött vádlott ököllel rácsapott a motorháztetőre, majd belerúgott a kocsi jobb oldalába. Ugyan személyi sérülés nem történt, viszont a négykerekűben 95 ezer forintos kár keletkezett.

A Veszprémi Járásbíróság közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, könnyű testi sértés vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt B. G.-t három évre felfüggesztett, egy év nyolc hónap börtönre ítélte.

A döntés nem jogerős, ugyanis az ügyész tudomásul vette az ítéletet, de a vádlott fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában