Kézilabda

2012.06.05. 15:43

Mocsai: a legnehezebb ellenféllel játszunk

Veszprém - Három játékosa kíséretében beszélt Mocsai Lajos, a magyar kézilabda-válogatott kapitánya a csapat előtt álló fontos feladatokról. Természetesen szóba került Nagy László is.

Novothny Ottó

Ritkán kísér akkora érdeklődés veszprémi sajtótájékoztatót, mint történt az kedden az arénában. Minden szék foglalt volt a teremben (annak, valamint az ígéret ellenére, hogy Nagy László nem jelent meg), ahol a magyar kézilabda-válogatott közeli programjáról beszélt Mocsai Lajos.

A társulat kapitánya elmondta, hogy a világbajnoki selejtezőt és az olimpiai szereplést ketté kell választani. Most a legfontosabb feladat, hogy a norvégok ellen (vasárnap 15.30 óra, Veszprém Aréna) sikerüljön olyan előnyt kicsikarni, ami elég lesz a visszavágón is.

- Norvégia a lehető legnehezebb ellenfél - mondta a sportvezető. - Ráadásul számukra ez az egyetlen esély, hogy a sportág nemzetközi vérkeringésében maradjanak. A kinti visszavágón a norvég szövetség alapításának 80. évfordulóját ünnepli majd, így fesztiválhangulat várja majd a magyarokat.

Kiderült, hogy a vasárnapi mérkőzésre is jut jubileum: éppen harminc esztendővel ezelőtt nyert a Vasas női (edző: Mocsai Lajos), illetve a Honvéd férficsapata (edző: Kovács László) nemzetközi kupát. A szervezők meghívták a két alakulat egykori tagjait, s a világbajnoki selejtező előtt köszöntik őket a reményeik szerint telt házas aréna közönségének tapsától kísérve.

- Mindenki eredményorientált - fogalmazott a kapitány. - A Nagy László-ügyben a kézilabda érdekében kellett döntést hozni. A sportág legeredményesebb játékosa bekerült egy olyan csapatba, amely befogadta őt. Egyébként pedig vele kapcsolatban rengeteg téves hír lát napvilágot, ami az információk hiányából ered.

Ezt követően Mocsai Tamás, Harsányi Gergő és Putics Barna is megerősítették: a norvégok elleni meccs nagyon kemény és nehéz lesz. Ugyanakkor kijelentették: valamennyien örültek Nagy érkezésének, és bíznak benne, hogy a világbajnoki selejtezőt is sikerrel veszik vele, ahogy majd  az olimpián is megállják együtt a helyüket.

 

Ellopták a mindent tudó gépeket

Mocsai Lajos az esemény végén megjegyezte: nagyon érzékenyen érintette, hogy hétfőn délután  Budapest egyik főutcáján parkoló autójából ellopták két laptopját. A számítógépek tartalma pótolhatatlan: évek óta összegyűjtött szakmai anyagok, előadások voltak benne. Nem beszélve a norvégokról, valamint a világbajnokságról és az olimpiai elemzésekről. Érdekesség, hogy a pénztárcáját nem vitték el a tolvajok. A szakember kijelentette: hálás lenne, ha visszakapná a laptopokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!