Ügyességi feladatok és pályaorientáció

2019.03.25. 17:44

A felső tagozatosok különféle szakmákba pillanthattak be a pápai Vajda-napon

Vidám vetélkedéssel töltötték a második alkalommal megtartott Vajda-napot a helyi kisegítő iskola tanulói, tanárai.

Laskovics Márió

Ügyességi feladatként papírhalakra is pecáztak az alsó tagozatosok. Balra Vándor Julietta szervező gyógypedagógus

Iskolanapot tartottak hétfőn a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. A mintegy 140 hátrányos helyzetű gyereket nevelő iskola tavaly után második alkalommal szervezte meg a Vajda-napot.

Ügyességi feladatként papírhalakra is pecáztak az alsó tagozatosok. Balra Vándor Julietta szervező gyógypedagógus

Az idei tanításmentes programban az alsó tagozatosok játékos, tízállomásos versenyen vetélkedtek, a felsősök pedig külső helyszíneken oldottak meg feladatokat a pályaválasztás témakörében. A Vajda-napot az Adient Mezőlak Kft. támogatta a lebonyolítást segítő önkéntesekkel, tárgyakkal, valamint jutalom gyanánt édességcsomagokkal. A vállalat az óvodának decemberben szőnyeget adományozott – tudtuk meg Vándor Julietta szervező gyógypedagógustól.

Vidám perceket szült a vizespohárból pingponglabda-fújási feladat. Kék felsőben Vándor Julietta szervező gyógypedagógus

– Ezt a napot az önfeledt szórakozásra szántuk, hogy diákjaink kiszakadjanak az iskolapadból. A szervezésnél figyelembe vettük az életkori sajátosságokat, így a kicsiknek egy minden képességterületet magába foglaló akadályversennyel készültünk. A négy-hatfős vegyes csapatok ügyességi feladatként például lufit tartottak a levegőben, pingponglabdát fújtak vizespohárból, papírhalakra pecáztak, finommotorika-fejlesztésként magokat válogattak szét, tapintás után különféle tárgyakat ismertek fel, katicabogarakat kerestek az udvaron, valamint találós kérdésekre válaszoltak.

A találós kérdések a gondolkodást fejlesztették

- A nagyok öt helyszínre – élelmiszerboltba, virágboltba, cukrászdába, sajtműhelybe és gumiszervizbe – látogattak el a pályaorientáció, a való életre nevelés jegyében, a végrehajtott feladataikról pedig számot kellett adniuk. Így egy kis betekintést nyerhettek a különféle szakmákba. A programot tanár-diák sportmeccsel zártuk – számolt be Vándor Julietta.

A gyerekek nagyon élvezték a lufis feladatot

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában