támogatás

2019.07.25. 07:00

A színvonalas ellátást segíti a korszerűsített úrkúti rendelő

A település fejlődési pályára állt, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az utóbbi időben számos beruházást valósítottak meg.

Borsos Renáta

Puskády Norbert (középen) és Ovádi Péter

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A minap átadták az európai uniós támogatásból korszerűsített orvosi rendelőt. A tegnapi hivatalos projektzáró rendezvényen Ovádi Péter országgyűlési képviselő a közelmúltban megvalósult beruházások kapcsán megjegyezte: „ezek a befektetések a jobb jövőt szolgálják”. Hozzátette, az orvosi rendelő energetikai megújulása és a háziorvosi ellátás infrastrukturális feltételei a mai kor követelményeihez megfelelően igazodnak.

A rendelőt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozásban területfejlesztési operatív program keretében, az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című, százszázalékos intenzitású pályázati támogatásból valósították meg. A megújuláshoz 22 millió 216 ezer 772 forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat. Elmondta, a település határozott fejlődési íve köszönhető Fülöp Zoltánné polgármesternek és az önkormányzatnak.

Puskády Norbert (középen) és Ovádi Péter
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Rengeteg sikeres pályázattal a hátuk mögött az újabbakra koncentrálnak. A Magyar Falu program révén több mint 20 millió forintos támogatást nyert el a település. Az utóbbi program keretében a közeljövőben megvalósul egy útfejlesztés is Úrkút térségében. A képviselő hozzátette, ezek a fejlesztések arra szolgálnak, hogy helyben tartsák az embereket.

A sikeres projektzárón a település jegyzője, Puskády Norbert ismertette, a kormány célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének, hatékonyságának, prevenciós funkciójának a fokozása. Az egészségügyi alapellátás fejlesztésének fontosságát adja, hogy ezen a szinten lehet elvégezni az alapvető szűrővizsgálatokat és egészségügyi állapotfelméréseket, melyeknek kiemelt szerepe van a prevencióban a lakosság közvetlen környezetében.

A beruházás műszaki tartalmáról a projektmenedzser Ferenczy Gábor adott tájékoztatást. Kifejtette többek között, hogy az orvosi rendelő megközelítéséhez új járda készült, az épületen a szakemberek elvégezték a külső homlokzati szigetelést, valamint hőszigetelést. Az épület déli tájolású tetőfelülete napelemrendszert kapott.

Megtörtént az orvosi rendelő akadálymentesítése és belső infrastrukturális fejlesztése, valamint az egészségügyi alapellátás színvonalasabb ellátása érdekében korszerű orvosi és védőnői eszközök beszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában