Zsombok Lacika

2018.12.04. 11:30

Adventi koncertet adtak egy beteg balatonfüredi kisfiúért

Az „üvegcsontú”, balatonfüredi 3,5 éves Zsombok Lacika gyógykezelésére ajánlották fel a Bem Emlékkórus Adventi koncertje bevételét, a hétvégén. A család a kisfiúval együtt részt vett Balatonfüreden, az Evangélikus templomban rendezett koncerten, és meghatódtak a felajánláson.

Kovács Erika

Lacikának is nagyon tetszett az adventi koncert, az Evangélikus templomban Fotó: Sági Tibor

Gabnai Sándor evangélikus lelkész köszöntője után meghitt ünnepi hangulatot teremtett a templomban a Bem Emlékkórus, Bíró Bernadett vezényletével. Advent fényét emelte Küronya Veronika zongora-, és Murányi Eleonóra fuvolajátéka, valamint Herendi Anna éneke. A belépés az estre ingyenes volt, az adományokat a 3,5 éves, súlyosan beteg Zsombok Lacika gyógykezelésére ajánlották fel.

A kisfiú szülei meghatódtak a felajánláson, nagyon örültek neki, a segítség nagyon jól jön nekik. Csamangó Hajnalka, a gyermek édesanyja azt mondta, kisfia csontjai gyengék, könnyen eltörnek egy genetikai rendellenesség miatt. Emiatt már több műtéten átesett, szegeket építettek be combcsontjaiba, sípcsontjaiba, felkarjaiba, és még újabbak várnak rá, ahogy növekszik majd.

Lacikának is nagyon tetszett az adventi koncert, az Evangélikus templomban
Fotó: Vincze Gyula

A gyermek járni nem tud, a mászást most tanulja, gyógykezelésekre, speciális tornára, műtétekre hordják rendszeresen, sokszor Budapestre is. Édesanyja nem tud dolgozni, egész napját beteg kisfiával tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában