Befektetés a jövőbe

2019.02.07. 07:00

Átadták a felújított Kompanik-óvodát és -bölcsődét Sümegen

Átadták a Kompanik Zsófia Óvodában és Bölcsődében megvalósult több mint 150 millió forintos fejlesztést, amelynek keretében elkészült a külső homlokzat szigetelése, a nyílászárók cseréje, az udvar térburkolata, a csoportszobák meleg- és hidegburkolása, a bölcsődei napozóterasz, valamint játékokat vásároltak az intézmény udvarára.

Tóth B. Zsuzsa

A Csiga csoport óvodásai adtak műsort az átadási ünnepségen Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen Végh László polgármester hangsúlyozta az intézmény és annak fejlesztése fontosságát. Mint elmondta, az eredmény közös erőfeszítéseknek köszönhető.

– A pályázat egyike annak a sok feladatnak, melyekkel igyekszik az önkormányzat a várost építeni, egyike azoknak, amelyek a szeretetről és az összefogásról szólnak. Amennyiben egy irányba tudjuk húzni azt a bizonyos szekeret, nagyobb esélye van Sümegnek, hogy az akaratát érvényesítse, céljait elérje – mondta a polgármester, és köszönetét fejezte ki Fenyvesi Zoltán or­szág­gyűlési képviselőnek, aki, mint mondta, a kezdetektől fogva szívén viseli Sümeg megoldandó problémáit. Végh László beszélt továbbá arról, hogy sokan vettek részt az óvodai beruházás megvalósításán, amelyért hálás mindenkinek. Amint a megfeszített munkáért ugyancsak, amelyet kifejtettek a projekt során. Arra kért mindenkit a sümegi polgármester, hogy ez így folytatódjon, hiszen még jó néhány pályázat megvalósítása áll a város előtt.

A Csiga csoport óvodásai adtak műsort az átadási ünnepségen Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán or­szág­gyű­lési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy nagy öröm a megvalósult fejlesztés.

– Amikor oktatásba fektetünk, a jövőbe fektetünk, a jövő generációjának segítünk. A beruházás teljes egészében állami támogatásból valósulhatott meg, Sümegnek önrészt nem kellett biztosítania hozzá. Ennél jobb fejlesztési lehetőség nincs. Sümeg jól élt a pályázatokkal, abban bízom, hogy így lesz ez a jövőben is, és még több beruházás valósul meg kormányzati támogatással – mondta Fenyvesi Zoltán, majd Végh László és a kivitelező ügyvezetője, Bándi András vágta át a nemzeti színű szalagot. Az átadási ünnepségen a Csiga csoport óvodásai közreműködtek műsorukkal.

A sümegi óvoda kivitelezési munkái 2018 májusában kezdődtek el. Az együttműködésnek köszönhetően a munka nagy részével a nyári hónapokban elkészült a sümegi építő cég, így az óvodai nevelés gyakorlatilag zavartalanul elkezdődhetett tavaly szeptemberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában