Van múltjuk és jövőjük is

2019.09.02. 07:00

Családi napot tartottak Monostorapátiban

A 25 éves helyi Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete egy vidám, tartalmas régiós családi napra várta a nagycsaládosokat.

Tóth B. Zsuzsa

A nagycsaládosok régiós napjára vidékiek is érkeztek. Ekkor köszöntötték a 25 éves monostorapáti egyesületet

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy ma olyan világot élünk, amikor sokan vitatkoznak arról, hogy mit is jelent a család.

– Mi, a többség, úgy gondoljuk, hogy mindig anyából, apából és gyermekekből áll a család. Persze, előfordul, hogy a kezdet után valaki hiányzik a családból. Amikor pedig egy egyesület jubileumát ünnepli, elgondolkodunk azon, hogy mit hoztak az évek, voltak-e sikerek, érdemes-e annak munkáját tovább vinni.

A nagycsaládosok régiós napjára vidékiek is érkeztek. Ekkor köszöntötték a 25 éves monostorapáti
egyesületet Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Úgy gondolom, egy 25 éves egyesületnek van múltja, és egészen biztos, hogy van jövője is. Amikor néhány éve Veszprém megye vezetésében részt vettem, arról gondolkodtunk, mit tudunk tenni annak érdekében, hogy megjutalmazzuk a megyében az egyesületeket, amelyek valódi értékeket képviselnek. Úgy döntöttünk, hogy azzal az Ezeréves Veszprém megye éremmel ismerjük el a munkájukat, amelyet akkor készített a megye, amikor a megyegyűlés ezeréves évfordulóját ünnepeltük.

Olyan egyesületeknek, civil szervezeteknek adjuk az érmet, amelyek munkája példaértékű – mondta Fenyvesi Zoltán, és az eddigi munkát megköszönve átadta az érmet Simon Lászlónak, az egyesület elnökének azt kívánva, hogy végezzék eztán is lelkesen a munkájukat. Simon László az elismerést megköszönve úgy fogalmazott, hogy az tükrözi az egyesület múltját. Hozzátette, hogy nagyon sokat tett ezért és a közösségért is Soós Gyula, a korábbi elnök, mai titkár. Úgy vélte továbbá, hogy méltó elismerése a 25 évnek az érem.

Az együtt ünneplőket a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin, a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete elnöke, Simon László, és a polgármester, Takács Péter köszöntötte még. Az ünnepségen fellépett a Tördemic Néptáncegyüttes, volt mese, ropta az Acro Dance, az egyesület tagjainak gyermekei adtak vidám és zenés műsort hangszerszólókkal, és a fogyatékkal élők csoportja szintén szerepelt vidám műsorával. Az egyesület elmúlt 25 évét felelevenítő fényképkiállítás nyílt, továbbá a Fanyűvő játékpark várta a gyerekeket.

Az egyesület jelenleg 35 családot tömörít, az ünnepségre tapolcai, balatonfüredi, várpalotai nagycsaládosok is érkeztek, hogy együtt legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában