Emlőműtöttek a betegségükről

2019.05.30. 07:00

Együttműködés az egészségmegőrzésért – Pápán tartottak előadást a szűrések fontosságáról

Sorozatindító szándékkal szervezett tapasztalatcserés alkalmat Rózsaszín szalag – Pápa elnevezésű civil közösségi összefogás, a Megújulás Klub meghívásával.

Laskovics Márió

A Rákbetegek Országos Szövetségének pápai Megújulás Klubja tartott előadást a szűrések fontosságáról, az emlőműtöttek tapasztalatairól, a kezelések átvészeléséről múlt szombaton az Immánuel Közösségi Házban. Mint megtudtuk, a klubtagok a tavaly októberben létrejött Rózsaszín szalag – Pápa elnevezésű civil közösségi összefogás meghívására osztották meg tapasztalataikat.

Mayer Zseraldina szervező elmondta, sorozatindító szándékkal szervezték meg a Megújulás Klub előadását

Mayer Zseraldina szervező elmondta, közösségi oldalukon folyamatosan különböző betegségek megelőzésére hívják fel a figyelmet fotók, cikkek megosztásával. Korábbi kampányaik során igény merült fel egészségmegőrző előadások iránt, és mivel a mellrákkal foglalkoztak elsőként, ezért a sorozatindító szándékkal megszervezett alkalomra a pápai emlőműtöttek Megújulás Klubját keresték meg.

Hörömpöly Imréné klubvezető az előadás során kifejtette, hogy miért kell szűrésekre menni, mit tehet, aki egészségügyi eltérést észlel magán, valamint hogy milyen kezelési gyógymódok ismertek. Majd az érdeklődők kötetlenül kérdezhették a klubtagokat a betegségükkel kapcsolatos személyes tapasztalataikról.

Hörömpöly Imréné kiemelte, hogy jobban meg kéne becsülni az egészségünket
Fotó: Laskovics Márió

– Mindig minden fontosabb saját magunknál. Biztosítjuk a lakásunkat, az autónkat, a saját életünket, egészségünket pedig kevésbé. Ha rossz az autó, ha valami elromlik a laptopban vagy a telefonban, azonnal futunk a szerelőhöz. Ugyanakkor ha egészségügyi problémánk merül fel, inkább a végsőkig elodázzuk az orvosi vizsgálatot. A valós helyzet pedig az, hogy kocsiból, kütyüből vehetünk újat, családtagjainkból azonban nem – jegyezte meg Hörömpöly Imréné.

Hozzátette, a 44 fős klub tagjai hetente találkoznak, prevenciós tevékenységük mellett vízi tornára, kirándulni járnak együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában