Veszprém

2017.09.13. 17:28

Nyárbúcsúztatót rendeztek Dózsavárosban

Viseletbemutató, kukoricalepénykészítés és kulturális műsor is szerepelt a hagyományos Dózsavárosi nyárbúcsúztató programjai között.

Marton Attila

Máglyagyújtás után Náfrádi Anikó mondott meséket a tűz körül ülőknek Fotó: Penovác Károly

Az elmúlt években a rendezvény kinőtte a korábbi helyszíneket, így idén a Martinovics téren szerveztük meg a nyárbúcsúztatót, mondta Antal Katalin, az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ művelődésszervezője. A programokat ezúttal a folklór jegyében szervezték meg. A Baranta egyesület tagjai nemcsak bemutatót tartottak, hanem íjászati és népi játékokkal kapcsolatos foglalkoztatót is. A gyerekek az őrléstől kezdve nyomon követhették a kukoricalepény készítésének folyamatát, emellett kézműves foglalkozások is várták az apróságokat. A délután során tánc és viseletbemutatót tartott a Balatonalmádi Néptáncműhely.

Máglyagyújtás után Náfrádi Anikó mondott meséket a tűz körül ülőknek Fotó: Penovác Károly

Ovádi Péter önkormányzati képviselő köszöntőjében kiemelte, a városrészben élők aktív közösségi életet élnek, ezt bizonyítja, hogy több civil szervezet és nyugdíjasklub is működik a Dózsavárosban. A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan ismét gulyásfőző versenyt hirdettek. Az első helyet a zsűri döntése alapján a Dózsa György Nyugdíjas Klub szerezte meg. A csapatok vezetőinek Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő adta át a díjakat.

A szervezők idén is lehetőséget adtak a városrészben működő kluboknak és szakköröknek a bemutatkozásra: színpadra lépett a Dózsa iskola színjátszócsoportja és német nemzetiségi tánccsoportja, valamint az Őszidő Nyugdíjas Klub néptánccsoportja és a Veszprém Városi Cigányzenekar.

A folklór jegyében kora este máglyát gyújtottak, a tűz körül Náfrádi Anikó mondott meséket, később Vastag Richárd néptáncpedagógus tartott táncházat. A nyárbúcsúztató főszervezője az Agóra volt, mellettük társszervezőként a városrészben működő oktatási és kulturális intézmények. valamint civil szervezetek kapcsolódtak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában