A jövőnkről döntünk

2019.05.17. 07:00

Fónagy János Herenden tartott fórumot

A május 26-ai választáson az múlik, hogy Európának alapvetően bevándorlásellenes és nem bevándorlást támogató vezetői legyenek. Nem négy évről döntünk, hanem Európa és Magyarország jövőjéről – mondta Fónagy János.

Molnár Sándor

Fónagy János: Sorsdöntő választás lesz Fotó: Molnár Sándor

Lakossági fórumot tartottak csütörtökön az Apicius kávéházban, a rendezvény vendége Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár volt. A résztvevőket Ovádi Péter országgyűlési képviselő üdvözölte, majd megköszönte azt a segítségét, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkáraként Fónagy János nyújtott Herendnek az utak felújítása kapcsán.

Ovádi Péter a május 26-ai választásról elmondta: az a legfontosabb, hogy keresztény alapokon az ezeréves múltunkat minimum ezer évig még megőrizzük. Fónagy János előadásában úgy fogalmazott, bár minden választás előtt azt mondjuk, hogy az sorsdöntő és a legfontosabb, a mostani választás mégis eltér minden korábbitól, és meggyőződése, hogy minden ezután következőtől is. Korábban, ha egy választásra nem mentünk el, vagy hibásan döntöttünk, akkor volt javítási lehetőség. A mostani választás egyedülálló, mert ha itt nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk, akkor nincs más lehetőség.

Fónagy János: Sorsdöntő választás lesz Fotó: Molnár Sándor

Az államtitkár beszélt hazánk stabil gazdasági helyzetéről. Szólt a bevándorlók jelenlétéről Nyugat-Európában, ahol egyes városok turistaként ugyan érdekesek, de vajon akarnánk-e például Mar­seille-ben élni? Az uniós politikával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy mi tiszteletben tartjuk mások véleményét, mások is tartsák tiszteletben a miénket. Kiemelte, hogy a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli demokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Fontos, hogy egyetlen ország se legyen köteles akarata ellenére migránsokat befogadni, és senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolványok nélkül, mert sok millió emberről azt sem tudjuk, hogy kicsoda valójában.

A fórumon a résztvevők kérdéseket tehettek fel az államtitkárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában