Lehetőség a szakmakezdőknek

2019.04.07. 07:00

Hagyományteremtő Veszprémi Karriernap májusban

A szakmaválasztás előtt álló fiatalok, a pályamódosítás előtt álló dolgozók és a munkáltatók találkozhatnak a hagyományteremtő jellegű Veszprémi Karriernapon.

Marton Attila

Forrás: Shutterstock

Fotó: ESB Professional

A rendezvényt május 18-án, szombaton tartják a Veszprém Arénában. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezéséhez csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezete és az önkormányzat is. A szervezők célja, hogy segítsék a cégeket a megfelelő munkaerő megtalálásában, és lehetővé tegyék a munkavállalóknak, hogy megismerjék az álláskínálatot.

Porga Gyula polgármester elmondta, az egyik legnagyobb feladat a munkaerőhiány leküzdése. Hozzátette, ahhoz, hogy ez mérséklődjön, a pályaválasztás előtt álló fiataloknak kell felmutatni vonzó karrier­utakat. A KSH adatai szerint jelenleg csaknem 2000 munkahely betöltetlen a megyében.

Porga Gyula, polgármester. Fotó: Penovác Károly

Markovszky György iparkamarai elnök elmondta, az utóbbi másfél évtizedben felgyorsultak a munkaerőpiaci változások. Új munkakörök, szakmák jelennek meg, amelyre az intézményi oktatás lassabban reagál. A rendezvényen 50–100 kiállító részvételére számítanak. A nagyvállalatok mellett számos kis- és közepes vállalkozás is részt vesz a hagyományteremtő céllal megrendezendő karriernapon. Sövényházi Balázs, a NAK Veszprém megyei elnöke arról beszélt, nem klasszikus állásbörzét, hanem egy személyesebb, családiasabb rendezvényt terveznek. Az agráriumot népszerűsítve és az ágazat technológiai fejlődését bemutatva két modern traktort is kiállítanak.

A karriernap a kiállító cégek, szervezetek, oktatási intézmények bemutatkozása mellett szakmai karrierbeszélgetésekkel, interaktív szakmabemutató programokkal, szimulátorokkal és családi programokkal is kiegészül. A programon a megye két szakképző centruma és a Pannon Egyetem is megjelenik. A Veszprém Arénához ingyenes helyi buszjáratok szállítják majd az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában